Bingol’de Ulusal Staj Programı Finali Düzenlendi.

Bingol'de Ulusal Staj Programı Finali Düzenlendi.

ulusal staj programı finali düzenlendi.

14 Ağustos 2023 - 10:45

Ulusal Staj programı kapsamında Ülkemizin çeşitli illerinde okuyan İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin yaz boyunca İL Müftülüğümüz tarafından aldıkları staj sonucunda öğrencilerle kahvaltıda bir araya gelindi.

 

Bingöl Üniversitesi sosyal tesislerinde düzenlenen programa, İl Müftümüz Mustafa Topal, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İbrahim Çapak,İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Agah,İl Müftü Yardımcısı Hanife Miran ve diğer personelimiz katıldı.

 

Program sonucunda, İl Müftümüz Mustafa Topal öğrencilerden duydukları memnuniyeti ifade ederek, öğrencilerden staj ile alakalı duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini istedi. Öğrenciler Başkanlığımızın hizmetlerinden duydukları memnuniyeti ifade ettikten sonra Müftü Topal ile aralarında şöyle bir diyalog gerçekleşti.

 

1) Ulusal Staj Programına Türkiye'nin doğusundan batısına Şırnak'tan Bartın'a Hakkari'den Sinop'a, Ardahan'dan Edirne'ye ülkemizin farklı illerinde eğitim gören üniversite öğrencilerimiz 10 Temmuz - 4 Ağustos 2023 tarihleri arasında Müftülüğümüz bünyesinde staj programına dahil edilmişlerdir.

2) Kurumun saha çalışmaları kapsamında yaz Kur'an kurslarında kapsamında 4-6 ve ihtiyaç odaklı programlarda stajyerler hocaların refakatinde dinleyici olarak katıldıkları gibi devamında bilfiil ögreticilik yapmak suretiyle de sahayı tanıma ve eğitimcilik kabiliyetini geliştirmişlerdir. Aynı zamanda İrşad faaliyetleri kapsamında Adrb görevlileri nezaretinde farklı çalışmalara da iştirak etmişlerdir.

3) Staj programı, öğrencileri doğrudan müftülüğün din hizmetleri çalışmalarını tanımak ve işleyişe dahil olmak alanlarında desteklemektedir. Hâl böyle olunca gençlerimizin hayatlarına yön verme aşamasındaki bu süreçlerinde kurumumuzda görev almayı talep ettiklerini gördük.

4) Kahvaltı programımızda gerek İl Müftümüz gerek Rektör Hocamız çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Öğrencilerin geleceğe yönelik kariyer planlamasında ne gibi hususlara dikkat etmeleri gerektiğine dair tavsiyelerde bulundular. Staja katılan öğrencilerden söz alanlar, programın kendilerine ne gibi olumlu katkılar sağladığını söylerek memnuniyetlerini dile getirdiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri