Bingol’de Müftülüğümüzden “peygamberimiz, Iman Ve...

Bingol'de Müftülüğümüzden “peygamberimiz, Iman Ve Istikamet” Konulu Konferans

müftülüğümüzden “peygamberimiz, iman ve istikamet” konulu konferans

09 Ekim 2023 - 10:45

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Müftülüğümüz tarafından “Peygamberimiz İman ve İstikamet” konulu konferans verildi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Vali Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkan Vekili Ahmet Çalbay, Bingöl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açış konuşmasını İl Müftümüz Mustafa Topal yaptı. Topal konuşmasında, Başkanlığımızın bu yılın teması olarak belirlediği “Peygamberimiz, İman ve İstikamet”in önemine değinerek “Peygamberimizin (as) hayatımıza ışık tutan uygulamaları rehberliğinde, dünya ve uhrevi hayatın huzur ve güven içinde yaşamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Konferansta bir selamlama konuşması yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, “Birey, toplum ve tüm insanlık için hayatı ahlak kodları ile yeniden yorumlamalıyız. Bu konuda en büyük imkânımız iyiyi kötüden ayıran yüce kitabımız ve sevgili peygamberimizin istikamet ahlakıdır. Peygamberin, ‘Allah’a iman ettim de ve sonra dosdoğru ol’ tavsiyesi bugün en büyük yol haritamızdır.” ifadelerine yer verdi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Güzel

konuşmasında, “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” yaşamın, ayakta durmanın temel şartı olduğunu belirterek “Efendimiz (sav) evrensel bir dinin peygamberi ve hatemü’l enbiyadır. Dolayısıyla onun aldığı mesajlar ve verdiği mesajlar çok önemlidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Konferansta, lise kademesindeki öğrenciler ile Kur’an kurslarında okuyan lise seviyesindeki öğrenciler arasında düzenlenen “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” temalı şiir yazma yarışmasına katılanlara ödülleri verildi. Konferans, emekliliğe ayrılan din görevlilerine “Teşekkür Belgesi” takdimiyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri