Bingol’de Müftülüğümüzde “2022 Yılı Zekat Il...

Bingol'de Müftülüğümüzde “2022 Yılı Zekat Il Bilgilendirme Toplantısı” Düzenlendi.

müftülüğümüzde “2022 yılı zekat il bilgilendirme toplantısı” düzenlendi.

08 Mart 2022 - 13:12

Başkanlığımız, zekat ibadeti konusunda toplumumuzu bilgilendirmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak, zekat konusunda personele rehberlik etmek, süreç yönetiminde personelin aktif rol almasını sağlamak ve personelin görev şuuruyla hareket ederek başarıya ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla her ilde zekat bilgilendirme toplantısı düzenlemektedir.

Bingöl İl Müftülüğünde 02.03.2022 tarihinde düzenlenen zekat il bilgilendirme toplantısına Başkanlık Vaizi Osman ŞENER, İl Müftüsü Mustafa TOPAL, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, daire personeli, imam-hatipler ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açış konuşmasını İl Müftüsü Mustafa TOPAL yaptı. Zekat ibadetinin sosyal hayattaki önemine değinen İl Müftüsü Mustafa TOPAL, bu konuda toplumun duyarlı ve bilinçli olması gerektiğini vurguladı. Bilgilendirme toplantısında Başkanlık vaizi Osman ŞENER, zekatın amacı, hedefi ve Başkanlığımız ile TDV’nin bu konudaki çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Başkanlığımız ve TDV’nin iş birliği koordinesinde, emanet edilen zekatın dini usul ve esaslara riayet edilerek ülkemiz ve dünyanın farklı coğrafyalarında muhtaç kişilere ulaştırıldığını söyleyen Şener, zekat ibadetiyle insanlar arasında gönül köprülerinin kurulduğunu ve kardeşlik duygularının pekiştirildiğini dile getirdi. Başkanlığımızın zekat konusuna verdiği öneme değinen ŞENER, Başkanlığımızın Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığının kurulduğunu, bu birimin Diyanet Vakfıyla iş birliği içinde çalıştığını, vatandaşlarımızın zekatları bu daire başkanlığı koordinesinde toplandığı ildeki muhtaçlara verileceğini belirtti. Ayrıca vatandaşlarımız, zekatlarını hangi ülkedeki muhtaçlara verilmesini istiyorlarsa bu daire başkanlığı gözetiminde emanet bilinciyle o ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade etti.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı