Bingol’deçanakkaleyi anlamak konferansı

Bingol'deçanakkaleyi anlamak konferansı

çANAKKALEYi ANLAMAK KONFERANSı

29 Mart 2018 - 20:49

ÇANAKKALEYİ ANLAMAK KONFERANSI

 

İl Müftülüğümüz tarafından Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonu'nda “Çanakkale'yi Anlamak” konferansı düzenlendi. Konferansa Vali Yardımcısı Tunahan Çil, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Müftü Vekilimiz  Şemsettin Aydoğdu, kurum amirleri, akademik ve idari personel, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını İl Müftü Vekilimiz Şemsettin Aydoğdu yaptı.

Ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa Soykök, Çanakkale'den günümüze çok önemli mesajlar var olduğunu vurguladı.

Çanakkale'den öğrenilecek en önemli dersin kardeşlik, birlik ve beraberlik olduğunu söyleyen Soykök; “Bölünüp parçalanmayışımız, omuz omuza, saf saf bir davanın neferleri oluşumuzdandır. Çanakkale ve Gelibolu muharebeleri şunu haykırmaktadır, şunu öğretmektedir: Birlik beraberliğimizin, kardeşliğimizin kıymetini bildiğimiz zaman, birbirimize muhtaç olduğumuzu unutmadığımız zaman, farkında olabildiğimiz zaman önümüzde durabilecek hiçbir emperyalist güç yoktur” dedi.

İman ve inancın en büyük imkan ve güç olduğunun altını çizen Soykök, "Bir milletin asıl gücü tankı, tüfeği topu değil imanlı ve inançlı evlatlarıdır.  250 kilo mermiyi Seyit Onbaşı'nın sırtında taşıması ancak imanın, inancının değeri ile bize verdiği kuvvetle izah edilebilir. Çanakkale'de Birinci Dünya Savaşı'nın tüm cephelerinde Sarıkamış'ta, Yemen'de, Kutulamara'da yaşananlar ve akabinde Kurtuluş Savaşı'nda yaşananlar, her biri birer kardeşlik destanı olduğu gibi aynı zamanda her biri birer adanmışlık ve birer fedakârlıktır destanıdır.  Allah, fedakârlık yaptığımız, uğruna vazgeçtiğimiz şeyleri, cennet karşılığında sizden satın almıştır” diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...