Bingol Müftülüğü hacı adaylarına uygulamalı eğitim verildi

Hacı Adaylarına Uygulamalı Eğitim Verildi

19 Temmuz 2018 - 09:28

Hacı Adaylarına Uygulamalı Eğitim Verildi

İlimiz Merkez Hacılar Camiinde 17 Temmuz 2018 Salı günü saat 10:00’da hacı adaylarına uygulamalı eğitim verildi. Seminere İl Müftümüz Muharrem Genç, İlçe Müftülerimiz, Şube Müdürlerimiz, Kafile Başkanı, Din Görevlilerimiz ve Daire personelimiz ile hacca gidecek olan hacı adaylarımız katıldı.

Seminerde açış konuşması yapan İl Müftümüz  Muharrem Genç,

Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde hacı adaylarına yönelik başlatılan eğitim seminerlerinin Bingöl’de de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına hac konusunda her türlü bilgi vereceklerini belirten Genç, “her yıl olduğu gibi bu yılda haça gitmek için yoğun bir talep oldu. Yapılan başvuruların ardından Diyanet İşleri Başkanlığımızca yapılan kura çekimi sonucu bu yıl İlimiz’den Kutsal topraklara Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla 189, acenteler aracılığıyla da 136 olmak üzere toplam 325 hacı adayımız kutsal topraklara gidecek. Bizlerde hacı adaylarımıza hac konusunda eğitimler vereceğiz. Bingöl İl Müftülüğünce hacı adaylarımız için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Hacı adaylarımızla birlikte biri bayan olmak üzere toplam 5 kafile görevlisi olacak” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından görevlilerimiz tarafından hacı adaylarına Türkçe, Zazaca ve Kürtçe olmak üzere 3 dilde ihramın nasıl giyileceği, tavaf, hac farizası esasında uymaları gereken kurallar, kılık kıyafet kurallarından yolculuğa kadar uyulması gereken birçok bilgi uygulamalı olarak anlatıldı. Seminerden sonra kafile görevlilerimiz hacı adayları ile birebir görüştükten sonra sağlık müdürlüğü tarafından görevlendirilen memurlar hacı adaylarımıza aşılarını yaparak seminer sona erdi.

ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu