Bingol Müftülüğü Yaz Kuran Kursları Kapanış Programı

yaz kuran kursları kapanış programı

27 Ağustos 2018 - 16:47

20.08.2018 Yaz Kuran Kursları Kapanış Programı

Sizler Geleceğimiz ve Umudumuzsunuz

İlimiz Merkez Ulu Camii'nde düzenlenen programa Bingöl Valisi Ali Mantı, İl Müftümüz Muharrrem Genç, Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kamu kurum amirleri,Müftülük Çalışanları, cami imamları ve Kur'an kursu öğrencileri katıldı.

Program, Kur'an kursu öğrencisinin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından kurs öğrencileri tarafından ezan ve sala okunmasıyla devam etti.

Programda konuşan Bingöl Valisi Ali Mantı, "Bugün burada yazın açılan 'Yaz Kur'an kurslarında kız-erkek çocuklarının Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin sevinç ve sevdasını yaşamak için buradayız." dedi.

Mantı, "İşte Bingöl bu, Türkiye bu. Türkiye'de gösterdiğimiz manzara bu. Biz Allah'ı bir, kitabı bir, Peygamberi bir toplumuz. Allah'ın izniyle değerlere sahip olduğumuz müddetçe ne içerde nede dışarıda hiç şer odak milletin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır. Bingöl ve ülkemizin geleceği bu gençlerimizdir. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Çocuklarımızı büyüten anne ve babalarından Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Sizler geleceğimiz, umudumuzsunuz"

İl Müftümüz Muharrem Genç ise "Sizler geleceğimiz ve umudumuzsunuz. 9 hafta boyunca hocalarımız, anne babalarınız sizlere emek verdiler. Camiyi tanıdınız. Hazreti Resulullah'ın bize emaneti olan mihrap ve minberi tanıdınız. Yolunuz açık olsun. Allah hepinizden razı olsun. Yine ileriki tarihlerde Kur'an kurslarında camilerimizde beraber olacağız. Bingöl'ün, ülkenin umudu sizlersiniz. Sizlere sahip çıkacağız. Sizleri her zaman taze bir gül gibi muhafaza edeceğiz ve dikenlerin sizlere batmasını ve zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Emeği geçen herkese ve sizlere teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. Program sonunda Kuran Kursları arasında düzenlenen yarışmalarda derecye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek program sona erdi.

Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor