Bolu’da Yaz Kur’an Kursları Devam Ediyor.

Bolu'da Yaz Kur'an Kursları Devam Ediyor.

yaz kur'an kursları devam ediyor.

20 Ağustos 2022 - 11:05

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2022 yılı yaz döneminde başlattığı Yaz Kur’an Kursları devam ediyor. Yüzlerce çocuk Kur'an'ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmek için Bolu’nun çeşitli camilerini ve Kur’an Kursları’nı doldurdu.

Kur'an-ı Kerim, İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (S.A.V.) hayatı (siyer) gibi derslerin işlendiği Yaz Kur'an Kursları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Yaygın Din Eğitimi Programları kapsamında bu yıl "Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel" sloganı ile tüm camilerde devam ediyor.

Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu Yaz Kur’an Kursları’nın devam ettiği şu günlerde camilerdeki kursları ziyaret etti.

Sayın Tahiroğlu, ziyaret ettiği camilerde öğrencilerle bir araya geldi. Müftü Tahiroğlu, ziyaretler esnasında öğrencilere hitaben şunları söyledi: “Sevgili çocuklar, camilerimiz ve kurslarımız sizlerle şenlendi. Hepiniz bizler için değerli birer çiçeksiniz. Bu sıcak günlerde camilere gelerek Allahın emir ve yasaklarını aynı zamanda da Kur’an-ı Kerimi öğrenme fırsatı buldunuz. Geldiğiniz için size ve sizi Yaz Kuran Kurslarımıza gönderdikleri için anne babalarınıza çok teşekkür ederim.

Ben, Bolu İl Müftüsü olarak sizin bulunduğunuz bu cami ile birlikte diğer bazı camileri ziyaret ederken, Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Vaiz arkadaşlarımız da diğer camileri ziyaret ediyorlar.

Sizler Yaz Kur’an Kurslarımızda Kur'an-ı Kerim, İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (S.A.V.) hayatı yani Siyer gibi dersler görmektesiniz. Aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinlikler ile sıkılmadan eğlenceli bir şekilde öğreniyorsunuz. Ayrıca camilerimizde görevli hocalarımız tarafından çeşitli sosyal etkinlikler ile birbirinizle kaynaşarak yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kurdunuz. Derslerinizde başarılar dilerim. Ailenize de selamlarımı iletmenizi istiyorum. Hepinize sağlıklı ve hayırlı ömürler dilerim” dedi.

Öğrenciler ise; Müftülüğe bağlı kurslara istekli olarak geldiklerini, anne babalarının gönül rahatlığı ile gönderdiklerini ve gözlerinin arkada kalmadığını ifade ederek başta İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu olmak üzere, tüm müftülük personeline ve Kur’an Kursu öğreticilerine teşekkür ettiler.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret