Elazığ Il Ve Ilçedeki Kur’an Kurslarında Deprem Tatbikatı...

Elazığ Il Ve Ilçedeki Kur'an Kurslarında Deprem Tatbikatı Yapıldı

elazığ il ve ilçedeki kur'an kurslarında deprem tatbikatı yapıldı

05 Kasım 2022 - 12:50

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 2022 Yılı "Afet Tatbikat Yılı" olarak belirlendiğinden Tüm Türkiye'de Eş Zamanlı Tahliye Tatbikatında Elazığ Müftülüğünde ve tüm Kur’an kurslarında Deprem Tahliye Tatbikatı yapıldı.

Başkanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatının tüm birimlerine yönelik 3 Kasım 2022 Perşembe günü saat 10:00 'da Başkanlığımız merkezli, müşterek ve eş zamanlı "Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı"  AFAD İl Başkanlığı ve Elazığ İl Müftülüğü koordinesinde Kur’an Kurslarında düzenlendi.

Tatbikata Vali Yardımcısı Recep Gündüz, Müftü yardımcısı Özer Cömert AFAD İl personeli, Müftülük personeli, Kurs Görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Vali yardımcısı Gündüz yaptığı açıklamada; “2022 yılı AFAD Başkanlığımızın gıyasetinde deprem tatbikatı yılı. Daha önce hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanlığımız ile birlikte İçişleri Bakanlığımızın bir koordineli çalışması oldu. Okullarda deprem tahliye tatbikatı yapıldı. Bugünde Diyanet İşleri Başkanlığımızla 81 ilde eş zamanlı olarak deprem tahliye tatbikatı yapılıyor. Bugün Harput Hamdi Kur’an Kursumuzda çocuklarımızın hazır olduğunu bilinçli olduğunu gördük, eğitildiğini gördük, dedi.

Müftü Yardımcısı Özer Cömert; bu yapılan tatbikatlar çok önemli, kapan tutun tahliye tatbikatı yapıldı. Güzel bir tatbikat oldu ve tüm arkadaşlarımız da tatbikata uyum sağladılar. Dinimiz önce tedbir diyor, önce tedbir alıp sonra takdir diyoruz. Bu tatbikatları en iyi şekilde yerine getirmeliyiz." dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret