Elazığ Müftülüğü Ve Ilçe Müftülükleri Ihtiyaç Sahibi...

Elazığ Müftülüğü Ve Ilçe Müftülükleri Ihtiyaç Sahibi Vatandaşların Yanında!

elazığ müftülüğü ve ilçe müftülükleri ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında!

13 Nisan 2020 - 12:50

Elazığ İl Müftülüğü ve İlçe Müftülükleri Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi’nin katkılarıyla koronavirüs salgınından etkilenen ailelere destek oluyor.

Elazığ Valiliği bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına destek olan Diyanet Vakfı elamanları ve Din Görevlileri sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını gideriyor.

Yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşabilmek için çalmadık kapı bırakmayan din görevlileri, bir taraftan da dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Elazığ İl Müftü Vekili Abdurrahim Aytaç; toplum olarak zor günlerden geçtiklerini belirterek;

“Müftülük ve TDV olarak bize ihtiyaç duyulan her yerde tüm imkanlarımızı seferber ederek halkımızın yanında olmaya gayret ediyoruz.” dedi.

İl Müftü Vekili Abdurrahim Aytaç açıklamasına şöyle devam etti;

Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan merkezde 15 görevlimiz çalışıyor. Valiliğimiz tarafından ilan edilen yardım telefonlarına gelen vatandaşlarımızın taleplerini kayıt altına alıyorlar ve daha sonra planlanan yardımlar Vefa Sosyal Destek Grupları vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Elazığ merkezde olduğu gibi ilçelerimizde de Müftülüklerimiz elemanları ile sahada yaşlılar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi halkımıza ulaşmak için büyük bir gayret gösteriyorlar.

Bu çerçevede Karakoçan İlçe Müftülüğümüz ve Din Görevlilerimiz’in gösterdikleri çabaları takdirle karşılıyoruz.

Her zaman milletinin yanında olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın temsilcileri olarak biz de bu zor günlerde tüm personelimizle sahada, ihtiyaç duyulan her alanda milletimizin yanındayız."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı