Sivas’ta Din Görevlileri 7 Bin 205 Haneye Ziyaret Gerçekleştirdi

Sivas’ta Din Görevlileri 7 Bin 205 Haneye Ziyaret Gerçekleştirdi

sivas’ta din görevlileri 7 bin 205 haneye ziyaret gerçekleştirdi

14 Nisan 2020 - 00:10

81 ilde korona virüsle mücadelede sahada olan din görevlileri, virüse karşı alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor.

Sivas Valiliğinin koordinesinde İl Müftülüğünün çalışmalarıyla il ve ilçelerde görev yapan din görevlileri görev yaptığı cami veya Kur’an kursunun bulunduğu yerde en az on yaşlıyı tespit ederek onlarla ilgileniyor.

Bu kapsamda Sivas’ta sahaya inen din görevlileri yaşlılara yardımcı olmak onların yalnız olmadıklarını hissettirmek, ihtiyaçlarını tespit ederek yardımlarına koşmak amacıyla gerekli tedbirleri alarak ziyaretler gerçekleştirmekte veya yaşlıları telefonla arayarak takibini yapmakta.

Bununla birlikte din görevlileri ziyaret ettikleri yaşlıları bir forma işleyerek  il müftülüğüne bildirmekte ve müftülük tarafından ziyaretlerin takibi sağlanmakta. Bu doğrultuda Sivas il ve ilçelerinde görev yapan din görevlileri bu zamana kadar 7 bin 205 haneye ziyaret gerçekleştirdi.

Öte yandan  65 yaş ve üstü vatandaşları ziyaretlerde din görevlileri, “Vefa Sosyal Destek Grubu” çalışmalarına da destek vererek  ihtiyaçlı ailelere erzak ulaştırmaya, sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların  ATM’lerden maaşlarını çekmeye, yeri geldiğinde yaşlıların evlerine temizlemeye devam ediyor.  Ayrıca telefon kullanmakta zorlanan yaşlılar ile 112 Çağrı Merkezi arasında koordine sağlanıyor.

Din görevlilerinin bu özverili çalışmaları nedeniyle vatandaşlardan olumlu dönüşümler alınıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...