Giresun’da Anne Babalarınızı Onların Sizi Sevdiği Gibi...

Giresun'da Anne Babalarınızı Onların Sizi Sevdiği Gibi Gönülden, Yürekten Sevin

anne babalarınızı onların sizi sevdiği gibi gönülden, yürekten sevin

10 Mayıs 2023 - 14:00

İl Müftülüğünce Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında öğrencilere yönelik eğitim seminerleri düzenleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile imzalanan protokol kapsamında uygulanan "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

İl Müftülüğünce, öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani, kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi hayatlarında inşa eden fertler olmalarına katkı sağlamak amacıyla seminerler düzenleniyor. Bu kapsamda Eynesil Şehit Şahin Abanoz Ortaokulu ve Eynesil Hacı Mustafa Eren İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim seminerleri düzenlendi.

Seminerlere konuşmacı olarak katılan İl Müftümüz Ramazan Topcan, öğrencilerden çok boyutlu, kapsamlı ve disiplinli çalışmalarla geleceklerine en güzel şekilde yön vermelerini istedi.

 

“Büyüklerini dinleyen, onların arkasından yürüyenler hep kazanmıştır

 

Aile büyüklerinin rehberliğinin önemine değinen İl Müftümüz Topcan, “Sevgili Gençler!  Ana babalar sizler için, bizler için varlığın temel öğesi ve hayatta yol göstericilerdir. Varlık içerisinde ilk ilişki kurduğumuz insan; annelerimizdir, babalarımızdır. Anne babalar, sizler için, bizler için öncü ve ilk örneklerdir. Biz hayatın anlamını onların rehberliğinde anlar, sezeriz. Onların yaşanmışlıkları bizim için kazanımdır. Büyüklerini dinleyen, onların arkasından yürüyenler hep kazanmıştır.

Şöyle düşünün! Doktor amcaya gidersiniz; ‘aç ağzını aaa de bakayım’ der ve arkasından acımı acı bir ilacı size takdim eder. Neden sizde gördükleri karşısında ilmine ve tecrübesine dayanarak size şifanızı onda gördüğünden bu ilacı takdim eder. Siz istemezseniz de ana babalarınız zorla da olsa size onu içirir. Niye? Size kinlerinden, öfkelerinden değil. Tersine şifanızı onda gördüklerinden bunu yaparlar. Aslına bakarsanız anne babalarınız bazen yasaklayıcı olur. ‘Yapmayın’ derler. Niye?  Yapacağınız işin sonunu görürler de ondan. Size zararı olacağından tecrübesinden yasaklar. Tıpkı doktor amcaların acı ilacı size takdim ettikleri gibi.” dedi.

 

“Rabbimizin insanoğluna lütfettiği en kıymetli nimet ailedir

 

Aile yapısını koruyamayan toplumların varlığını devam ettirebilmelerinin mümkün olmadığını ifade eden İl Müftümüz Topcan, “Sevgili Gençler! Aile, huzur demektir. Aile güç ve kuvvet demektir. Ailesini kaybeden gücünü, kuvvetini kaybeder, huzurunu kaybeder.  Aile güvendir, dağdır, dayanaktır. Rabbimizin insanoğluna lütfettiği en kıymetli nimettir. Sımsıkı sararlar ve sakinleştirirler bizi. Anne babalarınızı onların sizi sevdiği gibi gönülden, yürekten sevin. Onların sizi kucakladığı gibi kucaklayın. İnanın buna değerler. Sevgili Genler! Şuna inanın hiçbir şey ana babaların şefkatli kollarına benzemez.” diye konuştu.

 

“Kur’an, insanı yüceltir, kıymetlendirir.

 

Proje hafızlık çalışması yapan İmam Hatipli gençlere de hitap eden İl Müftümüz Topcan, “Sevgili Gençler! Kur’an-ı Kerim, insanlığa yol gösteren bir kitaptır. O, rahmettir. O, içerisinde asla şüphe olmayan sözlerin en güzelidir. O, İnsanlar için bir öğüttür. O, kalplerdeki hastalıklara şifa, inananlar için rehberdir. Kur’an, insanı yüceltir, kıymetlendirir. O’nu kaybeden hayatın anlamını kaybeder. O’na dost olanlar Rabbimize dost olur.

Hazret-i Peygamber (s.a.v) Efendimizin; “Kim Kur’an’ı öğrenir, ezberler ve onu muhafaza ederse Allah o kimseyi cennete koyar ve ailesinden cehennemlik olan on kişiye de şefaatçi kılar.” Bu mübarek Peygamberi müjde size yeter. Sizi, ana babalarınızı tebrik ediyor, kutluyorum.” şeklinde konuştu.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da