Giresun’da Berat Kandili Dualarla Idrak Edildi

Giresun'da Berat Kandili Dualarla Idrak Edildi

berat kandili dualarla idrak edildi

07 Mart 2023 - 14:00

Ramazan ayının habercisi Berat Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti, programlara yoğun ilgi gösterdi.

Üç ayların ikincisi olan Şaban ayının 15'inci gecesine denk gelen Berat Kandili, dualarla idrak edildi. Giresun genelinde düzenlenen programlarda eller semaya, diller duaya, gönüller Mevla’ya açıldı.

Günahlardan kurtuluş, af ve bağışlanma anlamına gelen Berat Kandili’nde camileri dolduran vatandaşlar geceyi idrak etmek için namaz kılıp dua etti. Akşam namazında camilere gelen vatandaşlar, namazlarını kıldıktan sonra okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini huşu içinde dinledi.

Kandil dolayısıyla İl Müftülüğünce Çıtlakkale Seyyid Mehmet Paşa Camii’nde program düzenlendi. Programda, din görevlilerince Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, salat-ü selam, tesbihat, ilahi ve mevlitten bahirler okundu.

İl Müftümüz Ramazan Topcan, “Berat Kandili Özel Programı”na katılarak gecenin önemi hakkında sohbet gerçekleştirdi. İl Müftümüz Topcan depremden etkilenenler, İslam alemi ve tüm insanlık için dua etti.

Kandillerin manevî feyiz ve bereketleri ile bunalan gönülleri aydınlatan, zihinleri berraklaştıran önemli zamanlar olduğunu belirten İl Müftümüz Topcan, “Berat gecesi, gündelik hayatın akışı içinde bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür etme imkânı kazandıran birer fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bu ve bunun gibi mübarek geceler sayesinde ihmal ettiğimiz kulluğumuzun farkına varmalıyız. Kendimize çekidüzen vermeli, gönüllerimizi kin, nefret ve haset gibi manevî günahlardan arındırmalıyız. Sadece insanlarla değil aynı zamanda da Yüce Rabbimizle olan ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz.

Müslümanlar olarak bu gecede kendimizi, arzularımızı, isteklerimizi ve gelecekten yana beklentilerimizi yeniden tasnif edip planlamalıyız. Kur’an ve sünnet ölçüleri içinde bir kere daha yapıp ettiklerimizi veya edeceklerimizi gözden geçirmeliyiz.” dedi.

Kandil gecelerinin ibadetle ihya edilmesi gerektiğini vurgulayan İl Müftümüz Topcan, “Bu geceye mahsus özel bir ibadet şekli olmamakla birlikte, bütün mübarek gecelerde olduğu gibi, bu gece de hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar ederek Yüce Mevla’mızdan af ve mağfiret dileyelim. Kur’an ve dua ile meşgul olalım.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslâm âleminin mübarek Berat gecesini kutluyorum. Feyz ve bereketinden hepimizin istifade etmesini, bu gecenin gerçek beratlarımıza vesile olmasını, hepimize mübarek Ramazan-ı Şerif ayına arınmış gönüllerle girmeyi nasip etmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

KANDİL ÖZEL PROGRAMLARI

Berat Kandili dolayısıyla İl Müftülüğünce birçok program düzenlendi. Vaizler, din görevlileri ve manevi danışmanlar tarafından huzurevlerinde, cezaevlerinde, kadın konuk evlerinde, çocuk evlerinde, KYK yurtlarında, engelli bakım merkezlerinde ve Giresun’da misafir edilen depremzedelere yönelik programlar gerçekleştirildi.

İl Müftümüz Topcan gerçekleştirilen programlara katılarak, vatandaşların Berat Kandili’ni tebrik etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret