Giresun’da Bir Ve Beraber Olmak Zorundayız

Giresun'da Bir Ve Beraber Olmak Zorundayız

bir ve beraber olmak zorundayız

10 Ağustos 2022 - 14:00

İl Müftülüğü ve TDV Giresun Şubesi iş birliğinde Giresun Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Aşure Günü dolayısıyla program gerçekleştirildi. TDV Kadın Kolları ve İl Göç Koordinatörlüğünün organizasyonuyla yapılan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Paylaşma, birlik ve beraberliğin öneminin vurgulandığı programda ilahiler seslendirildi, huzurevi sakinlerine aşure ikram edildi. Programın açış konuşmasını yapan İl Müftümüz Ramazan Topcan, Muharrem ayını ve Aşure Günü’nü idrak etmenin sevinci içinde olduklarını belirterek, “Muharrem ayı hem tarihimizde hem kültürümüzde farklı bir öneme sahip olan kıymetli ve müstesna bir aydır. Bu ay, Hz. Peygamber (s.a.s.) Efendimiz tarafından Allah’ın ayı olarak nitelendirilmiş bir aydır. Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu bir aydır. Kerbela olarak hafızalarda yer alan İslam tarihinin en acı olayı bu ay içinde gerçekleşmiştir. Muharrem ayı; kanın bulaştığı, kardeşliğin yaralandığı aydır. Kerbela; Efendimizin, (s.a.s.) ‘Cennet gençlerinin efendisidir’ diyerek yücelttiği torunu Hazret-i Hüseyin (r.a.) Efendimizin ve ehl-i beytten takriben 72 kişinin şehit düştüğü yerdir. Kerbela; hak ile batılın mücadelesidir. Kerbela; Zalime hasım, mazluma hısım olmaktır. Haktan, hakikatten yana olmaktır. Kerbela; Dünyevi hırsların, şeytani duyguların ve saltanat sevgisinin öne çıktığı yerdir. Kerbela; bölünmek değil, birleşmektir, bir olmaktır. Bizim kaybetmeye mecalimiz kalmadı, biz bir ve beraber olmak zorundayız. Zorlukların üstesinde hep birlikte gelmek zorundayız. Biz medeniyetimizi bizden sonra gelecek kuşaklara taşımak için elbette bedeller ödeyeceğiz. Bu etkinliğin asıl amaçlarından bir tanesi de kardeşliğimizin yeniden neşv ü nema bulmasına vesile olmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Rabbimden Aşure gününü içerisinde barındıran bu mübarek ayda yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyor, Muharrem ayının milletimiz ve tüm İslam âlemi için birlik ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Programa din görevlileri, TDV gönüllüleri, İl Göç Koordinatörleri, Merkez Kız Yatılı Kur’an Kursu öğrencileri ve huzurevi sakinleri katıldı.

Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.