Giresun’da Bütün Gayretlerimiz Sizlerin Daha Sağlıklı Ve...

Giresun'da Bütün Gayretlerimiz Sizlerin Daha Sağlıklı Ve Güzel Yaşamanızı Sağlamaktır

bütün gayretlerimiz sizlerin daha sağlıklı ve güzel yaşamanızı sağlamaktır

14 Mayıs 2022 - 14:00

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan; Engelliler Haftası nedeni ile İl Müftülüğümüz tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.
Şehitlerimizin emaneti ana babaları başta olmak üzere İl ve İlçelerimizde engelli kardeşlerimiz ve ana babaları ziyaret edildi.
İlimiz Merkez Atapark'ta İl Müftülüğümüz tarafından hafta boyunca açık kalacak olan engelli kardeşlerimize yönelik yıl içerisinde yapılan hizmet ve faaliyetlerimizin tanıtımlarının yapıldığı stant kuruldu. 
Hafta vesilesi ile engelli kardeşlerimizle buluşmalar sağlandı. Engelli kardeşlerimize Kur’an kursları, sosyal medya üzerinden tefsir, hadis ve ilmihal okumaları yapıldı. Sosyal medya sohbetleri, kahvaltı, iftar ve gezi etkinlikleri düzenlendi. Engelli-Cami buluşmaları yapıldı. Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kollarımız tarafından Dereli İlçemizde ikamet eden engelli kardeşimize akülü araba alınarak teslimatı gerçekleştirildi. Yine Dereli İlçemiz Eğriambar Köyünde bulunan yaşlı bakım merkezindeki misafir kardeşlerimizle buluşma gerçekleştirildi.

Hafta vesilesi ile bir konuşma yapan İl Müftümüz Ramazan TOPCAN;  “Kardeşlerim! İnsanın ilahi hitaba muhatap oluşu onu seçkin ve saygıdeğer kılmıştır. Fiziki olarak insanda bulunan engel her ne olursa olsun insanın eşrefi mahlukat olmasına asla engel teşkil etmez. 
Kardeşlerim! Bu hafta vesilesi ile engelli kardeşlerimize karşı olan sorumluluklarımızı bir kere daha hatırlama imkânı bulduk. Bu hafta, düzenlenen etkinliklerle herkesin engelli kardeşleri için yapabileceği bir şeyin olduğu gerçeği noktasında neler yapabileceğimizi düşünmemize vesile oldu. 
Muhterem Başkanımızın talimatları ile İl ve İlçelerimizde  ibadethanelerin tüm engel gruplarına göre erişilebilir olmasına çalışıyoruz, başaracağız inşaallah. Bütün gayretlerimiz sizlerin daha sağlıklı ve güzel yaşamanızı sağlamaktır.
Siz değerli kardeşlerimize yönelik ülkemizde önemli çalışmalar yapıldı, Engelli kardeşlerimizin eğitimi alanından tutun istihdam, hizmetlere erişme ve diğer pek çok alanlarda büyük kazanımlar elde edildi hamd olsun. Bu hafta bir kutlama olmanın ötesinde bir farkındalıktır. Beraberliğimiz devam edecektir inşaallah. Bizimle kalın, hoşça kalın."dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...