Giresun’da Camilerimizin Kapısını Açmak Yetmez Gönül...

Giresun'da Camilerimizin Kapısını Açmak Yetmez Gönül Kapılarınızı Da Açın.

camilerimizin kapısını açmak yetmez gönül kapılarınızı da açın.

30 Haziran 2021 - 14:00

İl Müftülüğümüz, Yaz Kur’an kurslarında görev yapacak din görevlilerine yönelik çevrimiçi ve yüzyüze eğitim seminerleri düzenledi.

Merkez Seyyid Vakkas  Camii'nde koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen  yüzyüze seminerlere yaz Kur’an kurslarında görev alacak Din görevlilerimiz ile Kur’an kursu öğreticilerimiz katıldı.

Öte yandan İl Müftümüz, çevrimiçi de İlçelerde görevli personele  yaz Kur’an kursları ile ilgili hitap etti.

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, yaptığı konuşmalarda; ” Bir kere daha bir araya geldik. Yüce Dinimize hizmet etme şerefi bahşeden Yüce Rabbimize hamd olsun.

Kardeşlerim! 5 Temmuz Pazartesi gününden itibaren yaz Kur’an kurslarımız yüz yüze ve çevrimiçi olarak eğitime başlayacak inşaallah. Kur’an kurslarımız ve Camilerimiz çocuk sesleriyle şenlenecek. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Kardeşlerim! Bu alanda başarımız başarınız kadar olacaktır. Bu eğitim seferberliğine bütün personelimizin öğrenci sayısına bakmaksızın katılmasını istiyorum. Camilerimizin kapısını sevgili yavrularımıza açmak yetmez gönül kapılarınızı da açın. Kucaklayın çocuklarımızı, sevdirin Camiyi. Sokakta bulunan her bir kardeşimizin Camilerle ilgili, Kur’an kursları ile ilgili irili ufaklı acı tatlı hatıraları var. Tırnak içerisinde; İş kazası sayılabilecek davranışlardan uzak kalalım. Çocuklarımıza sadece Kur’an’ı değil sosyal hayattaki ahlaki davranışları, milli ve manevi değerlerimizi de öğretelim. Onlara rol model olalım.  Zaman kısa dolu dolu  geçirmeye gayret edelim. Sosyal etkinliklerimiz olsun.

Bu güzel çalışmalarımızdan hizmetkarları olduğumuz Mahallemizin, Köyümüzün her bir ferdini haberdar edelim. Özverili bir şekilde  samimiyetle her eve ulaşalım. Ben de bu güzel çalışmalarınızı  yerinde görmek için zaman zaman ziyaretinizde bulunacağım inşaallah.

Yeri gelmişken fazla yormamak adına kısa da olsa Başkanlığımızın gençliğe, aileye, engellilere, esnafa, Şehit ve Gazi ailelerimize yönelik  çalışmalarımızda da hepinizden  yüzakımız olacak, milletin duasına vesile güzel gayretler bekliyorum. Başkanlığımızın özellikle dergilerini ailelerle paylaşalım. Aboneler yapalım. Televizyon kumandalarında yer alsın Diyanet televizyonumuz.

Şimdiden her birinizi tebrik ediyorum. Rabbim başarılarınıza başarılar katsın. Gönülsüz, aşksız bırakmasın. Kalın sağlıcakla. " diye konuştu.

Program, rehber eğiticilerin sunumları ile devam etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri