Giresun’da Diğerlerine Göre Değil Değerlerine Göre Oluşmuş...

Giresun'da Diğerlerine Göre Değil Değerlerine Göre Oluşmuş Aileler Olmalıyız

diğerlerine göre değil değerlerine göre oluşmuş aileler olmalıyız

27 Mayıs 2022 - 14:00

İl Müftülüğümüz tarafından; “ Dijital Çağda Aile Olmak” konulu konferans düzenlendi.
İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen konferansın açılış  konuşmasını yapan   İl Müftümüz Ramazan TOPCAN; “Kardeşlerim!  Diğerlerine göre değil değerlerine göre oluşmuş aileler olmalıyız, oluşturmalıyız. Ekran, sihirli bir dünya. İnsanı madden olmasa da manen bağlıyor, bağımlı hale dönüştürüyor. Yaş ilerledikçe bağımlılık artıyor. Bağımlılık arttıkça da suç oranları artıyor. Oysa ki insan,  insani erdemleri, değerleri bir diğer insandan öğrenir ekrandan değil. Çocuklarımız ekran başında hayatı kaçırıyor. 
Kardeşlerim!   Dijital dünya, çocukları ruhsal, psikolojik, zihinsel ve fiziksel yönden etkilediği aşikardır. Gençlerin ve çocukların hedef ve ideallerinin korunması için ailelerin azami gayret göstermesi gerekir.” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftü Yardımcısı Özlem GÜLBE ise dijital kültürün yapısına uygun manevi kültür inşa edilmezse ahlaki krizler yaşanacağını ifade etti.  
Dijital dünyada çok fazla dış uyarıcı olduğunu belirten Müftü Yardımcısı GÜLBE, “Teknolojinin çocuklarımız üzerinde pek çok olumsuz etkisi ve ortaya çıkardığı riskler var.  Teknoloji bağımlılığı, iletişim becerilerinde azalma, dikkat eksikliği, öğrenme bozukluğu, öfke sorunları, şiddet eğilimleri, aile içi ilişkilerde kopukluk, yalnızlaşma ve bireyselleşme vb. bir takım olumsuz etkiler ortaya koymaktadır. Ailelerin teknoloji kullanımında iyi birer rol model olması, çocukların bu kurallara uymasını kolaylaştırır.” diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...
Antalya'da Il Müftüsü Yalçınkaya, Yuva'da Hıdırellez Etkinliğine Katıldı.
Antalya'da Il Müftüsü Yalçınkaya, Yuva'da Hıdırellez...