Giresun’da Evde Kursta Camide Ister çevrim Içi Ister Yüz Yüze...

Giresun'da Evde Kursta Camide Ister çevrim Içi Ister Yüz Yüze Kuran Kursu Eğitimi

evde kursta camide ister çevrim içi ister yüz yüze kuran kursu eğitimi

17 Haziran 2021 - 14:00

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl çocuk ve gençlere yönelik düzenlenen Yaz Kur'an kursları, 5 Temmuz'da yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde başlayacak.

Her sene milyonlarca öğrencinin Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği “Yaz Kur'an Kursları”, 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü 90 bini aşkın cami ile binlerce Kur'an kursunda başlayacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı, cami ve Kur'an kurslarında görev yapan personel marifetiyle Yaz Kur'an Kurslarına gelen çocuklara tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi, kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılındığını öğretiyor. Başkanlık her yıl camiye gelen öğrencilere ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtıyor.

Yaz Kur'an Kurslarına gelen öğrencilere yönelik her yıl ihtiyaca göre yeni programlar geliştiren Diyanet İşleri Başkanlığı, "2021 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları"nı 81 il müftülüğüne gönderdi.
Uygulama Esaslarına göre 4-9 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece yüz yüze yapılacak.
Yine 10-15 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden yapabilecek ve eğitimler tercihlerine göre yüz yüze veya çevrim içi gerçekleştirilecek.
16-22 yaş arası öğrenciler ise başvurularını web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece çevrim içi yapılacak.

Kayıtlar 21 Haziran 11 Temmuz tarihleri arasında alınacak.
Diyanet işleri Başkanlığının 2021 Yılı Yaz Kur'an kursları Uygulama Esaslarında şu ifadelere yer verildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret