Giresun’da Il Müftümüz Islami Ilimler Fakültesi Akademik...

Giresun'da Il Müftümüz Islami Ilimler Fakültesi Akademik Personeli Ile Bir Araya Geldi

il müftümüz islami ilimler fakültesi akademik personeli ile bir araya geldi

27 Aralık 2021 - 14:00

İslami İlimler Fakültesi hocaları İl Müftülüğümüzün ev sahipliğinde düzenlenen; ‘Tanışma, Dayanışma, İstişare ve İş Birliği Toplantısı’nda bir araya geldi.

26 Aralık Pazar günü gerçekleşen toplantıya; İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, İl Müftü Yardımcısı Murat MUTLU, Personel Şube Müdürü Mustafa KESKİN, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Nafi SAĞLAM, İslami İlimler Dekanı Prof. Dr. Hüseyin PEKER, Dekan Yardımcıları  Doç. Dr. Ali YILMAZ, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa TUNÇER ve İslami İlimler Fakültesinin hocaları katıldı.

Hacı Miktat Camii İmam Hatibi Osman ÖZTÜRK hocamızın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftümüz Ramazan TOPCAN bir konuşma yaptı. 

Selamlamadan sonra mahalli ve ulusal dini ve ahlaki problemlerin çözümüne yönelik olarak Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatı birimi olarak İl Müftülüğümüzle kurulacak eğitim iş birlikteliğinin önemine değinen İl Müftümüz; “İlimiz genelinde var olan batıl inanç ve hurafelerden tutun, dini ve ahlaki problemlerin tespit, teşhis ve tedavilerinde Fakültemiz yanımızda olsun, beraber adım atalım. Bu çok önemli. Güç birliğine gitmeliyiz. Yine istiyorum ki personelimizin eğitiminde siz değerli hocalarımızın ilim ve tecrübelerinden istifade edelim. Hepinizce malum insan etkilenen bir varlıktır. Hem etkiler hem de etkilenir. Kürsünün kalitesi hocanın kalitesinden geçer. Hoca ne kadar kaliteli ise kürsü de o oranda kalitelidir. Bu bağlamda Din gönüllüsü kardeşlerimin eğitimlerini önemsiyorum. Sizlerle buluşsun, tanışsınlar istiyorum. Siz değerli hocalarımın personelimize yönelik tefsir, hadis, siyer dersleri olsun istiyorum.

Gençlerimize, ailelere, engellilere, hastanelere, cezaevlerine, huzurevlerine yönelik güzel çalışmalarımız var. Buralarda görev alan arkadaşlarımızın daha güzel hizmetler için eğitime ihtiyaçları var. Bu alanlarda da sizlerden istifade etmek isterim.

Camilerde yürütülen İlim-Hikmet Derslerimiz önemli. Muhterem Başkanımız, bu derslerin İlahiyat hocalarımız tarafından işlenmesinin faydalı olacağından bahisle bu alanda yürüttüğümüz hizmetlere özel katkılarınızı bekliyorum.

Yine Cuma, Ramazan, bayram vb. dini gün ve gecelerde siz değerli hocalarımızdan istifade etmek, değerli cemaatimizle buluşturmak isteriz.” Dedi.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin PEKER hocamız da, konuşmalarında düzenlenen program nedeni ile İl Müftümüze teşekkür ederek, bundan böyle Fakülte olarak üzerimize düşen her konuda destek vereceklerini, hocalarla yapılacak genel değerlendirmelerden sonra hangi alanlarda nasıl destek olacaklarını bildireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan her bir hocamızın konu üzerinde görüş, dilek ve temennilerini de dinleyen İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, Giresun İlimizde yürütülen Din hizmetlerinde, Din eğitiminde Fakültemizin vereceği desteklerden dolayı şahsım, kurumum ve çalışma arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim.” Dedi.

Program, toplu çekilen fotoğrafla sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret