Giresun’da Kadına Ana Demeyi, Yetimleri Koruyup Kollamayı Hep...

Giresun'da Kadına Ana Demeyi, Yetimleri Koruyup Kollamayı Hep O’ndan öğrendik

kadına ana demeyi, yetimleri koruyup kollamayı hep o’ndan öğrendik

25 Ekim 2021 - 14:00

KADINA ANA DEMEYİ, YETİMLERİ KORUYUP KOLLAMAYI HEP O’NDAN ÖĞRENDİK

Espiye İlçesi 75. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesinde Mevlid-i Nebi  özel programı düzenlendi. Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programa; İlçe Kaymakamımız Taner TENGİR, İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer KARAKAYALI, İlçe Müftüsü Yavuz KOÇAK, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Adnan YAZICI ve Ramis BAŞTUĞ, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İl Müftümüz Ramazan TOPCAN hocamızın konuşmacı olduğu konferans; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Okul Müdürü Samiye YILDIRIM tarafından açılış konuşması yapıldı. 
Konuşmalarının başında kürsüde 30 dakika kalacağını ifade eden İl Müftümüz; “Peygamberimiz (s.a.v.) dünyamıza geldi ne kazandık, gelmese ne kaybedecektir? Bu önemli bir soru. 
Kardeşler! Biz, düşenin elinden tutmanın sevap olduğunu, yolunu kaybedene yol göstermenin erdem bir davranış olduğunu hep O’ndan öğrendik. Dahasını ifade edeyim biz, temizliği ve temizlenmeyi Efendimizden öğrendik. O, varlığa rahmettir.  Varlığa karşı şefkati, merhameti ve iyiliği O’dan öğrendik. Güzel ahlaklı olmayı, insanı ve varlığı sevmeyi O’ndan öğrendik.  Tembellik yerine çalışkanlığı, gaflet yerine feraset ve irfanı O’ndan öğrendik. Kadına ana demeyi, yetimleri koruyup kollamayı hep O’ndan öğrendik. Şimdi anladınız mı Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz gelmese idi neleri kaybedeceğimizi?.” dedi.
Program, öğrencilerin ilahileri, hazırlamış oldukları video gösterileri ve Hadis-i Şerif canlandırmaları ile son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’ Yapıldı
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’...
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı