Giresun’da Kökünü Unutan Ya Da Yok Sayan Bir Ağaç Ayakta...

Giresun'da Kökünü Unutan Ya Da Yok Sayan Bir Ağaç Ayakta Kalamaz

kökünü unutan ya da yok sayan bir ağaç ayakta kalamaz

27 Nisan 2021 - 14:00

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, Ramazan-ı Şerif etkinlikleri kapsamında gençlerle sabah namazında buluştu.

Çıtlakkale Camii’nde korona tedbirleri ile kılınan sabah namazına, yaklaşık 50 üniversiteli tıp öğrencisi katıldı. Sabah namazı ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, tesbihat, sohbet ve dualarla devam etti.

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, yaptığı sohbette; “Bu gün Rabbimiz lütfetti buradayız. Ama niye?  Hatırlamak, hatırlatmak için. 

Kardeşlerim! İnsan unutan bir varlıktır. Bazen insan kendini unutuyor, bazen de Rabbini, Rabbine verdiği sözü. 

Namaz hatırlamaktır. Bir ve beraber olmaktır. Aslında bütün ibadetler, bize Rabbimize verdiğimiz sözü hatırlatıyor.

En önemli gayemiz Allah ile beraber olmaktır. Bunu nasıl gerçekleştirelim derseniz işte namaz buna bir vesiledir, dua buna bir vesiledir, sohbetlerimiz buna bir vesiledir. Allah ile olduğumuz zaman güçlüyüz, kuvvetliyiz. Allah ile olduğumuz zaman ben değil, biziz.

Kardeşlerim! Bir ağacın kökü ne kadar derinse boyu o kadar yükseğe çıkar. Kökleri zayıf olan ağaç büyüklüğü taşıyamaz. Onun için kökünüze sahip çıkmalısınız. Kökünü unutan ya da yok sayan bir ağaç ayakta kalamaz. Bir ağaç tüm gücünü kökten alır. Sizin de tarihiniz olmazsa nasıl geleceğiniz olacak? Tarihinizi yok sayar ya da unutursanız geleceği inşa edemezsiniz. Geleceğe dair söz ve sohbetiniz olmaz, olamaz. Unutmayınız! Ağaç yapraklarıyla gürler. Bir insan da ailesiyle, sosyal çevresiyle güzel olur; onlarla tamamlanır. Onlarla varlığını hissettirir. Onun için sosyal ilişkilerinize lütfen dikkatli olun.” dedi.

Program, katılımcıların birbirleri ile gönül selamı ile sona erdi.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...