Giresun’da Kur’an-ı Kerim’i öğrenen Nesiller Yetişiyor

Giresun'da Kur’an-ı Kerim’i öğrenen Nesiller Yetişiyor

kur’an-ı kerim’i öğrenen nesiller yetişiyor

15 Ocak 2019 - 14:01

İl Müftüsü Muhittin Oral, 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında çocukların yaş ve gelişim özelliklerine uygun dini eğitim verildiğini belirterek, kursların yaygınlaşması için yardımsever Giresun halkının desteklerini beklediklerini söyledi.

Giresun Müftülüğü’ne bağlı 15 Temmuz Çıtlakkale Kur’an Kursu’nda 2018-2019 Dönem Sonu Programı gerçekleştirildi.

Programda Kur’an-ı Kerim okumaya başlayan 21 öğrenci için tören yapıldı. Öğrencilerin okuduğu ilahinin ardından, öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral ve eşi Hüsniye Oral Kur’an-ı Kerim okumaya başlayan öğrencilere Kur’an-ı Kerim takdim ederek başarılar diledi.

GAYEMİZ MELEK GİBİ İNSANLAR YETİŞTİRMEK”

İl Müftüsü Muhittin Oral, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i ve İslam’ın temel bilgilerini öğrendiklerini belirterek, “Şükürler olsun 4-6 yaş Kur’an Kurslarımızda bu yılki öğrenci sayımız 325’e ulaştı. Giresun’da bu yaş kategorisinde öğrenci sayısının artması için yere ihtiyacımız var. Hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz. Dünyadan bir gün göçüp gideceğiz ama önemli olan peşimizde böyle besmeleyi, Allah’ü Teâlâ’yı, peygamberi unutmayan nesiller bırakmak ve kırmayan, dökmeyen, melek gibi insanları yetiştirmek. Derdimiz, aşkımız, muhabbetimiz bu. Yavrularımızın kılına zarar gelmesin, bu yavrularımız inşallah mahşerde ailelerinin göz aydınlığı olsun. 8 kursumuzda 325 öğrenciye eğitim veren hoca hanımları tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun”dedi.

Etkinlik öğrencilere pasta ikramıyla tamamlandı.  Etkinliğe 15 Temmuz Çıtlakkale Kur'an Kursu yöneticisi Güler Aydınoğlu, Kur'an kursu öğreticileri ve öğrenci velileri katıldı.

4-6 yaş Kur’an kurslarında öğrencilere değerler eğitimi veriliyor. Dua, şükür, sabır, sevgi, saygı, sorumluluk, doğruluk, dürüstlük ve adalet kavramları öğretilen çocukların kendilerine ve topluma katkı sağlayan bireyler olarak yetişmesi hedefleniyor.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...