Giresun’da Kur’an’la Arkadaş Olalım Ki Kur’an Elimizi,...

Giresun'da Kur’an’la Arkadaş Olalım Ki Kur’an Elimizi, Gözümüzü, Dilimizi Güzelleştirsin

kur’an’la arkadaş olalım ki kur’an elimizi, gözümüzü, dilimizi güzelleştirsin

07 Ekim 2021 - 14:00

KUR’AN’LA ARKADAŞ OLALIM Kİ KUR’AN ELİMİZİ, GÖZÜMÜZÜ, DİLİMİZİ GÜZELLEŞTİRSİN

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN; Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerine katılmak üzere Espiye ve Çanakçı İlçelerimize gitti.
Espiye İlçesinde Din gönüllüsü kardeşlerimizle  sabah kahvaltısında buluşan İl Müftümüz, kahvaltı sonrası Din gönüllüsü kardeşlerimizle bir araya gelerek bir konuşma yaptı. İl Müftümüz; “Kardeşlerim! Bu hafta hizmetlerimizi vatandaşlarımıza anlatmaya, toplumun her kesimine ulaşmamıza vesile olsun. Kapıları aralayalım. Bahanelerin değil baha adamı olalım. Sesimiz ulaşsın herkese. 
Din-Diyanet hayır işlerinde hizmeti bulunan  ahirete intikal etmiş değerli büyüklerimize Rabbimden rahmetler diliyorum, hayatta olanlara, siz kıymetli hizmet arkadaşlarıma sağlık diliyorum.” dedi.

 


Öğle namazı öncesi Merkez Camiinde sohbette bulunan İl Müftümüz, Kaşdibi Köyünde metfun bulunan Aziz Şehidimiz Sezgin Burak Cantürk’ün kabrini ziyaret etti.


Espiye İlçesinde bulunan L tipi Cezaevinde yapımı tamamlanan Camiyi  de ziyaret eden İl Müftümüz, burada Cami ile ilgili İlçe Müftümüz Yavuz Koçak ve Cezaevi yetkililerinden bilgi aldı. Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden İl Müftümüz, buradan Çanakçı İlçemize geçerek burada düzenlenen Din gönüllüsü kardeşlerimizin buluşmasına katıldı. Buluşmada Din gönüllüsü kardeşlerimize hitap eden İl Müftümüz, “ Bu gün sizlerle aynı mekanı paylaşmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Buluşma fırsatı veren Yüce Rabbime hamd ediyorum. Her birerlerinizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum. Bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de başarılı çalışmalarınızı, güzel haberlerinizi bekliyorum. Emeklerinize, gayretlerinize çok teşekkür ediyorum, Rabbim razı olsun.” dedi.


İkindi namazını  Kur’an kursunda hafızlık çalışması yapan öğrencilerle kılan İl Müftümüz, burada öğrencilere hitap etti. Konuşmalarında; ”Kur’an’ın hafızı olmak yetmez, Kur’an’ın muhafızları olmalıyız. Kur’an’la arkadaş olalım ki Kur’an elimizi, gözümüzü, dilimizi güzelleştirsin. Sevgi, merhamet ellerimizle çoğalsın. Büyüklerimize vefalı insanlar olalım. “ dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı