Giresun’da Müftü Kılıçbay, Basın Mensuplarını Ağırladı

Giresun'da Müftü Kılıçbay, Basın Mensuplarını Ağırladı

müftü kılıçbay, basın mensuplarını ağırladı

02 Şubat 2024 - 14:00

İl Müftüsü ve TDV Giresun Şubesi Başkanı Selçuk Kılıçbay, göreve başladığı 2 aylık süre içerisinde Giresun’un dini ve manevi hayatına katkı sunacak öncelikleri belirlediklerini ifade etti. 

Giresun İl Müftüsü ve TDV Giresun Şube Başkanı Selçuk Kılıçbay, İl Müftülüğü ve TDV Giresun Şubesinin projeleri, faaliyetleri ve hizmetlerini açıklamak üzere basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi.  

İl Müftüsü Kılıçbay, göreve başladığı 2 aylık süreçte ilçelerin tamamına yakınını ziyaret ederek, din ve eğitim hizmetleri ile vakıf faaliyetleri hakkında aldığı brifingler doğrultusunda önceliklerin belirlendiğini vurguladı. 

 

- “Ramazan hazırlıkları devam ediyor  

 

Giresun merkez, ilçe ve köylerdeki tüm camiler ile Kur’an kurslarında sürdürülen Ramazan çalışmalarının devam ettiğini kaydeden İl Müftüsü Kılıçbay, “Ramazan ayında il genelindeki camilerimizde din hizmetlerinin aksamaması için çalışmalarımız devam ediyor. Diyanet Akademisinde eğitimini tamamlayan hocalarımızın göreve başlamasıyla, görevlisi olmayan camilerimizdeki ihtiyacın büyük bir bölümünü karşılamış olacağız.  

İhtiyaç odaklı, 4-6 yaş grubu, 7-10 yaş grubu, hafızlık Kur’an kursları ve yaz Kur’an kurslarımızda, 4 yaşından başlayarak tüm yaş gruplarındaki vatandaşlarımıza sahih dini bilgiyi ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Pandemi sürecinin etkisiyle 650’ye düşen hafızlık öğrenci sayımızı önümüzdeki süreçte artırmayı hedefliyoruz. 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarımızda pedagojik formasyon alan ve sahasında uzmanlaşmış Kur’an kursu öğreticilerimiz görev yapmaktadır. İhtiyaç odaklı Kur’an kurslarımızda ise vatandaşlarımıza Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi verilmektedir. Kurs ve öğrenci sayımızı artırmak için planlama çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi. 

 

Dini İlimler Külliyesine ağırlık vereceğiz” 

 

İl genelinde yapımı devam eden cami ve Kur’an kurslarının tamamlanması için çalıştıklarını belirten Müftü Kılıçbay, “Aksu mevkiinde bulunan Dini İlimler Külliyesi, Batlama mevkiinde bulunan kız hafızlık ve erkek hafızlık Kur’an kurslarımızın durumlarının iyileştirilmesi ile yine aynı bölgede bulunan taşınmaz üzerindeki yapının hizmete alınması ve Giresun Üniversitesi Camii müştemilatının tamamlanması önceliklerimiz arasında yer almaktadır.  

Giresun Üniversitesi Camii’nin alt bölümünde üniversite öğrencilerinin yararlanacağı toplantı salonu ve kitap kafe oluşturacağız. Camide öğrenciler için planlanan kullanım alanlarının bitirilmesini sağlayarak, öğrenci ile bütünleşik bir cami yapısı oluşturacağız.   

İçerisinde hafızlık Kur’an kursları, ilahiyat akademisi, 4-6 yaş grubu Kur’an kursu, gençlik merkezi, konferans salonu, kütüphane ve nikah salonunun bulunduğu Dini İlimler Külliyesi’nin tamamlanması için il genelinde tanıtım ve yardım faaliyetleri gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.  

 

“Filistin için 2,5 milyon lira yardım toplandı” 

 

Türkiye Diyanet Vakfı’nın 149 ülkede ve Türkiye’nin tüm bölge ve şehirlerinde “Yeryüzüne İyilik Egemen Oluncaya Kadar” ilkesiyle önemli hizmetler gerçekleştirdiğini belirten Kılıçbay şunlara yer verdi, “Türkiye Diyanet Vakfımız Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Suriye’de, Arakan’da ve farklı coğrafyalarda zulme uğrayan mazlum ve mağdurların umudu olmaya devam etmektedir. 

Şu anda Suriye’de sadece İdlib’de 260 bin yetim, Suriye’nin kuzeyinde ise 500 binin üzerinde yetim var. Necip milletimiz nerede bir mağdur varsa dinine, diline ve ırkına bakmadan iyilik elini uzatıyor. Giresun İl Müftülüğü olarak Suriye’nin Azez şehrinin Dabık bölgesinde 50 yetimin eğitim göreceği 4-6 yaş grubu Kur’an kursumuz faaliyete başlamıştır. Kursumuzun ve 50 yetimin tüm ihtiyaçları vakfımız tarafından karşılanmaktadır. Aynı zamanda Giresun’da tespit ettiğimiz 120 ihtiyaç sahibi aileye ayni ve nakdi yardımlarımız devam etmektedir. Giresun’da bulunan yetim öğrencilere de burs desteği vermekteyiz.  

Filistin’e destek için düzenlediğimiz ‘Hayır Çarşısı’ ve ‘Kudüs’ü Anlamak’ programında toplam 2,5 milyon lira yardım toplanmıştır. Zulme uğrayan ve ihtiyaç sahibi tüm mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz.”  

Toplantıya İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık, Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram ve basın mensupları katıldı. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri