Giresun’da üniversite öğrencilerinden "filistin’e Destek...

Giresun'da üniversite öğrencilerinden "filistin'e Destek Yürüyüşü"

üniversite öğrencilerinden "filistin'e destek yürüyüşü"

04 Ocak 2024 - 14:00

Giresun Üniversitesinde "Filistin İçin Tek Ses, Tek Nefes, Tek Işık Ol" sloganıyla "Filistin’e Destek Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından gerçekleştirilen “Filistin’e Destek Yürüyüşü ve Programı” kapsamında, üniversite kampüsünde bulunan yürüyüş alanından etkinlik alanına yürüyen öğrenciler işgalci İsrail’i protesto etti.

Geçerken ve Yeniler Öğrenci Topluluklarının koordinesinde “Filistin İçin Tek Ses, Tek Nefes, Tek Işık Ol” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte İsrail’in Filistin’e yönelik devam eden saldırıları nedeniyle yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Yürüyüş kapsamında ellerindeki Türk, Doğu Türkistan ve Filistin bayraklarıyla etkinlik alanına yürüyen öğrenciler, Gazze'de yaşananlardan rahatsızlık duyan tüm vatandaşları Filistin’e destek olmaya davet etti. Öğrenciler Filistin’de, Türkistan’da ve dünya genelinde zulme uğrayan tüm insanlar ve şehitler için haykırışta bulundu.

Programa katılan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, işgalci İsrail'in saldırıları altında olan Filistinliler başta olmak üzere yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan, ülkeleri işgal edilen, camileri, değerleri harap edilen, hakları hukukları ihlal edilen tüm insanlar için dua etti.

İl Müftüsü Kılıçbay şu niyazda bulundu: “Ya Rabbi! kafirlere, zalimlere ve azgın topluluklara karşı bizlere yardım eyle! Ey Yüce Rabbimiz! Sana inandık, Sana güvendik, Sana tevekkül ettik. Bizleri sensiz, sahipsiz, kimsesiz ve çaresiz bırakma Ya Rabbi! İslam’a, Müslümanlara, mazlumlara, garip kullarına yardım eyle Ya Rabbi! Hastalarına şifa, dertlilere deva ver Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Gerek Gazze’de, Filistin’de gerekse vatanımızın içinde ve sınır ötesinde i’lay-ı kelimetullah için çarpışarak şehit olan tüm şehitlerimize rahmet eyle. Gazilerimize acil şifalar ihsan eyle Ya Rabbi! Uzun ömürler nasip eyle Ya Rabbi!”

Programa Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güven Özdem, Prof. Dr. Hüseyin Şahin, İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, akademisyenler, manevi danışmanlar, İl Gençlik koordinatörleri, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı