Giresun’da Yetim çocuklara Iyilik Eli

Giresun'da Yetim çocuklara Iyilik Eli

yetim çocuklara iyilik eli

20 Ocak 2024 - 14:00

Giresun İl Müftülüğü ve TDV Giresun Şubesi  “Unutursan Yetim Kalır!” temasıyla başlattığı yardım kampanyası kapsamında her ay 50 yetim çocuğa iyilik eli uzatacak. Giresun İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi, ihtiyaç sahibi 50 yetim çocuğun aylık tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. “İl Müftülüğü Personel Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı” Giresun Belediyesi Kültür ve Kongre merkezinde düzenlendi. Toplantıda personele hitap eden İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, “Unutursan Yetim Kalır!” temasıyla başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. - “Yetimleri ihmal etmek vebaldir.” Dünyanın dört bir yanında savaşlar, doğal afetler, hastalıklar ve çeşitli nedenlerden dolayı annelerini ve babalarını kaybetmiş milyonlarca yetim çocuk bulunduğunu ifade eden İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, “Anne şefkatinden yoksun baba merhametinden mahzun ihtiyaç sahibi yetim çocuklar Yüce Allah’ın insanlığa birer emanetidir. Yüce dinimiz İslam, yetimleri himaye etmeyi, koruyup gözetmeyi emreder. Onlara karşı duyarlı davranmayı, şefkat ve merhametle yaklaşmayı öğütler.  Bizler de bu şiarla toplumların en savunmasız bireyleri olan yetimlere iyilik eli uzatarak, 50 yetim çocuğun beslenme, giyinme ve tüm temel ihtiyaçlarını karşılayacağız. Aziz milletimiz tarih boyunca yetime, kimsesize, mağdura, mazluma kucak açmıştır. Yardımsever Giresunlu kardeşlerimizin yardımlarına başvuruyor, ihtiyaç sahibi yetim çocuklara iyilik eli uzatmaya davet ediyoruz.” dedi. Toplantıya İl Müftü Yardımcıları Alaettin Kırbıyık, Fatih Sarıgül, şube müdürleri ve din görevlileri katıldı. Toplantının sonunda Bilecik'e tayin olan Personel Şube Müdürü Mustafa Keskin'e plaket takdim edildi.

Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri