Giresun’da Zayıf Ve Güçsüz Birini Korumak, Ona Sahip çıkmak...

Giresun'da Zayıf Ve Güçsüz Birini Korumak, Ona Sahip çıkmak Ibadettir

zayıf ve güçsüz birini korumak, ona sahip çıkmak ibadettir

06 Temmuz 2022 - 14:00

İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından; “Bir Yetime Aile Olmak” temalı ‘Koruyucu Aile’ Paneli düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelin açış konuşmasını yapan İl Müftümüz Ramazan Topcan, ”Kardeşlerim!  İnsan hayatı dinimizde önemli bir yere sahiptir. Zayıfları korumak, İslam’ın temel hedeflerinden biridir.  İnsanı himaye etmek onu korumak, kollamak dünyada yapılabilecek en güzel davranışlardan biridir. İnsanın yalnızlaştığı günümüz dünyasında zayıf ve güçsüz birini korumak, ona sahip çıkmak ibadettir. Çocukların sıcak ve samimi aile ortamında büyümelerini sağlamak onların sevgi, saygı ve dayanışma gibi değerleri kazanmalarına yardımcı olacaktır. Onların güvenli ve başarılı bireyler olmalarını sağlayacaktır. Geleceğimiz için sahiplenmeliyiz onları.” dedi.

Moderatörlüğünü Din Hizmetleri Uzmanı Gülay Çalık’ın yaptığı panelde, Uzman Vaiz Gülay Ayar tarafından ‘Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Aile Olmak’, Sosyal Çalışmacı Kasım Sayın tarafından ise ‘Nasıl Koruyucu Aile Olunur?’ başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. 

Program tecrübe paylaşımı ile tamamlandı. Panele, din görevlileri katıldı.

 

 

 

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip Okulları Arası "genç Muhafızlar Hafızlık Bölge Yarışması" ödül Törenine Katıltı.
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip...