Giresun’da Zekatın Yerine Getirilmesinde Vatandaşlarımıza...

Giresun'da Zekatın Yerine Getirilmesinde Vatandaşlarımıza Rehberlik Edin

zekatın yerine getirilmesinde vatandaşlarımıza rehberlik edin

09 Mart 2022 - 16:10

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde zekat konusunda farkındalık oluşturmak ve konu hakkında personeli  bilgilendirme amacıyla İl Müftülüğümüz evsahipliğinde zekat bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
2022 Yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısına; İl Müftülüğü personeli başta olmak üzere 15 İlçe personeli katıldı.
Türkiye Diyanet Vakfı Zekat Müdürü Yavuz Kocamış hocamızın  katılımıyla 2 ayrı oturum halinde personele yönelik olarak gerçekleştirilen toplantı, İl Müftümüz Ramazan TOPCAN hocamızın  açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından konu hakkında hazırlanan sinevizyon gösterimi yapılan toplantının son bölümünde Türkiye Diyanet Vakfı Zekat Müdürü Yavuz Kocamış hocamız sunumlarını yaptı.
İl Müftülüğümüz emrinde görev yapan  din görevlilerimize hitaben gerçekleştirilen toplantıda; Zekat'ın bir ibadet olduğunu, diğer ibadetlerde olduğu gibi zekatında bir takım kuralları olduğunu, kimlere, nasıl sarf edilmesi gerektiğini, zekatın yerine getirilmesi hususunda görevlilerimizin  vatandaşlarımıza rehberlik etmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca gerek Müftülüklerimizin gerekse vakfımızın yürüttüğü hizmetlerden  vatandaşlarımızı bilgilendirmede sosyal medyanın çok önemli bir araç olduğunu, bu konuda yapılacak paylaşım ve takiplerin  de önem arz ettiğini  söyledi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip Okulları Arası "genç Muhafızlar Hafızlık Bölge Yarışması" ödül Törenine Katıltı.
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip...