Kırşehir Il Müftülüğünce, “mevlid-i Nebi Haftası”...

Kırşehir Il Müftülüğünce, “mevlid-i Nebi Haftası” Münasebetiyle “peygamberimiz Ve Vefa Toplumu” Konulu Bir Konferans Düzenlendi.

kırşehir il müftülüğünce, “mevlid-i nebi haftası” münasebetiyle “peygamberimiz ve vefa toplumu” konulu bir konferans düzenlendi.

21 Ekim 2021 - 17:40

İl Müftülüğümüzce, “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu ” konulu konferans düzenlendi. 20/10/2020 Çarşamba günü saat:14.00'de Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ahmet Belada konuşmacı olarak katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından İl Müftümüz Mehmet Yaman bir açılış konuşması yaptı. Yaman konuşmasında şunları söyledi; “Vefa, her şeyden önce Yüce Allah’a gönülden bağlılık, sadakat ve itaattir. Yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusunu, Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden insanlığın gündemine taşımayı hedefliyoruz. İl Müftülüğümüzce Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında ceza-infaz kurumları, huzurevleri, çocuk ve sevgi evleri, hastaneler, gençlik merkezleri, ilk, orta ve yükseköğretim kurumları, öğrenci yurtları, engelli rehabilitasyon merkezleri, bağımlılıkla mücadele eğitim merkezleri vb. mekanlarda gerçekleşti12 nkrilen etkinlikler ile haftanın amacına ulaşmasında önemli bir katkı sağlamakta, bu programlar sayesinde, zikredilen kesimler de Mevlid-i Nebi Haftası'nın heyecan ve coşkusundan istifade etme imkânı bulmaktadırlar. Önceki yıllarda hafta değişik temalarla kutlanmıştır. Bu temalar 2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" teması, "Peygamberimiz ve Aile" 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası teması ” Peygamberimiz ve Çocuk” ve bu yılda Mevlid-i Nebi Haftası'nın Teması "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" temasıyla kutlanmaktadır. Programımıza katılan bütün misafirlerimizin ve görevlilerimizin Mevlidi Nebi haftalarını kutluyorum. Konferansımıza bizleri kırmayıp davetimize icabet eden Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ahmet Belada hocamıza çok teşekkür ediyorum.” dedi Daha sonra konferansını vermek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ahmet Belada kürsüye geldi. “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansında Peygamberlik mektebinde yetişen bir insanın nasıl davranması gerektiğini onun yaşantısıyla anlarız diyen Belada, "Bizim öğretmenlerimiz Allah ve Resulüdür. Bizler de Peygamberi anlamak ve öğrenmek için hayatımızın her anında onun yaşantısı gibi yaşamak zorundayız. En büyük iyilik her zaman her yerde hakkı söylemek, zulme mani olmak ve mazlumlarla birlikte olmaktır. Bunun en güzel örneklerinden biri de aşağıda hakkında bilgi vereceğim Mut’imdir. Mut’im inanmamış olmasına rağmen, sadece insan olduğu için kötülüklere mani olmaya, iyileri himaye etmeye çalışmıştır. Öğretmeni Allah ve Rasulü olan kardeşlerim çok temkinli ve dikkatli olun. Müslüman Allah’ın kurallarına riayet eder. Emirlerine uyar yasaklarından sakınır. İyilikten iyi, kötülükten de kötü hiç bir şey yoktur. İyilik her yerde iyi. Kötülük her yerde kötüdür. İyi olmanın yolu iyilikle, kötü olmanın yolu kötülükledir. İyilik burada iyi olduğu gibi öbür tarafta da iyidir. Ahirette ki, karşılığı da iyidir. Kötülük burada yapılır, fakat öbür tarafta karşılığını kötü olarak görür. İyilik yapan her yerde her zaman alnı açık başı dik dururken, kötülük sahibi burada da kasvetli, sinsi ve ürkek, öbür tarafta da mahcuptur. Bundan dolayıdır ki, “Akıllı insan iyilik ile kötülük karşı karşıya geldiğinde iyiliği tercih edendir” dedi. Konferans sonunda Vali yardımcısı Zikri Şahin tarafından Ahmet Belada’ya hediye takdiminde bulunuldu. Ardından “Mevlidi Nebi Haftası” kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarında dereceye giren din görevlileri ve öğrencilere de hediyeleri verildi. Toplu fotoğraf çekilmesinin ardından program sona erdi.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı