Siirt Müftülüğü camilerde afrin operasyonu için fetih suresi...

Siirt Müftülüğü camilerde afrin operasyonu için fetih suresi okundu

Camilerde Afrin operasyonu için Fetih Suresi okundu

31 Mart 2018 - 17:45

Camilerde Afrin operasyonu için Fetih Suresi okundu

TSK'nın Afrin operasyonuna başlamasıyla birlikte harekat için camilerde sabah namazı Sonrasında Fetih Suresi okundu, okunan 3 hatimin duası yapıldı. Fetih süresi Camilerde Yatsı ve Sabah namazlarından önce veya sonra ikinci bir emre kadar devam edecektir. 

HAREKET SONA ERENE KADAR DEVAM EDECEKTİR.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 90 bin camide yatsı ile sabah namazı öncesi ve sonrasında Fetih Suresi okunmasına harekat sona erene kadar devam edileceğini söyledi.

 

Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla tüm müftülükler ile Diyanet personeline bir mesaj gönderdi. Erbaş, mesajında Türk askerinin başarısı için tüm camilerde yatsı ve sabah namazı öncesi ve sonrası Fetih duası okunmasına Zeytin Dalı Harekatı sona erene kadar devam edileceğini

SİİRT'TE FETİH SÜRESİ VE HATİM İNDİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin  bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek  üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için ülke  genelindeki  Olduğu gibi Siirt’teki camilerde ve Ensar Camiinde sabah namazında Mehmetçik'e dua edildi.

Sınır ötesi harekatın zaferle sonuçlanması için Ensar camiinde sabah namazından sonra Fetih Suresi okundu. Cemaat, okunan Kur'an-ı Kerim'in  ardından ve 3 hatimin duaların eşliğinde ellerini semaya açarak dualara amin dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın din görevlilerine gönderdiği mesajda,  vatanı ve milletin huzurunu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı kahraman güvenlik güçlerince başlatılan harekatın amacına ulaşması için namaz öncesi veya sonrasında Fetih Suresi'nin okunması, Türk ordusuna ve milletine dua edilmesi istenmişti

Siirt Müftüsü Faruk Arvas okunan Fetih Süresinin ardından Afrindeki Türk Askerine duasında "Şu anda Mehmetçiğimiz Suriye'de teröristlere karşı savaşıyor. Ordumuzu muzaffer eyle yarabbi diyerek dua etti." dedi.

Müftü Arvas yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Burada hep birlikte dualar yapıldı, Fetih Suresi okundu, Üç Hatimin duaları yapıldı, ordumuz, devletimiz, milletimiz ve askerlerimiz için. Gazamız mübarek olsun. Rabbim ordumuzu, askerimizi muzaffer eylesin. Devletimizin, milletimizin bekasını, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Mehmetçiğimize her daim duamız sonsuzdur. Millet olarak hep birlikte tek yürek, tek yumruk ve tek ses olduk. Bin yıldır bu coğrafyanın hamisi olan, İslam’ın bayraktarlığını yapan devletimizin, ordumuzun Rabbim yardımcısı olsun ve ilelebet ayaklarımızı bu topraklarda sabit kılsın. Bu uygulama ikinci bir emre kadar devam edecektir.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu