Siirt Müftülüğü şirvan ilçemize yeni müftülük binası ve...

Siirt Müftülüğü şirvan ilçemize yeni müftülük binası ve kuran kursunun temeli atıldı

şirvan ilçemize Yeni Müftülük Binası ve Kuran Kursunun Temeli Atıldı

31 Mart 2018 - 17:45

Şirvan İlçemize Yeni Müftülük Binası ve Kuran Kursunun Temeli Atıldı

Şirvan İlçemize kazandırılan yeni müftülük binası, kuran kursu  için temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma törenine Şirvan Kaymakamı Memiş İnan, Belediye Başkanı Necat Cellek, , Siirt İl müftüsü Faruk Avras, Şirvan İlçe müftüsü Hulusi Güner, İl Başkanı  Fuat Özgür Çalapkulu, Şirvan İlçe Başkanı Fahrettin Zongur, İl Genel meclis Üyesi Hasan Carlık ve daire amirlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi tarafından Şirvan İlçemize yapılacak olan yeni müftülük binası, kuran kursu  inşaatının Temel atma töreni, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Faruk Arvas, ‘’Müftülük hizmet binaları, topluma örnek olacak, rehberlik yapılacak, içeriye girdikleri zaman insanların huzur bulacağı mekânlar olmalıdır. Böyle bir mekân, Şirvan İlçemize gerekli idi. İlçe Müftümüzün önderliğinde hazırlanan ve bugün temelini atacağımız bu proje ile bu ihtiyaç giderilmiş olacak. İlçe Müftülüğümüze bu çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Destek olanlara da teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Temel atma töreninde kısa bir konuşma yapan Şirvan Kaymakamı Memiş İnan, temeli atılan yeni müftülük binası, Kuran Kursu  inşaatının hayırlı olmasını diledi.

Yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Şirvan Kaymakamı Memiş İnan, " Bu Kuran Kursu ve Müftülük Hizmet Binası Şirvan ilçemizin bütün mahallerine hizmet edecek. Memleketimizin güzel ahlakla yetişen nesillere ihtiyacı var. Kuran Kursumuzda buna vesile olacaktır. İnşallah bu gün temelini attığımız bu inşaatın en kısa sürede açılışını da hep birlikte yaparız.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Faruk Arvas yaptığı dua ile harç için düğmeye basıldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...