Siirt’te Kaya.: ‘vekaletle Kurbanda öncelik Deprem Bölgesi’

Siirt'te Kaya.: ‘vekaletle Kurbanda öncelik Deprem Bölgesi’

kaya.: ‘vekaletle kurbanda öncelik deprem bölgesi’

25 Mayıs 2023 - 19:10

Siirt’te “2023 Yılı Kurban Organizasyonu”  Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu ve aylık mutat personel istişare toplantısı kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı Davut Kaya tarafından, 2023 Yılı Kurban organizasyonda konuştu.  Kaya, vekâletle kurban organizasyonunda bu yıl deprem bölgesine öncelik verileceğini açıkladı.

Siirt İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Siirt  Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Siirt Öğretmen evi konferans salonunda düzenlenen toplantı,  kur’an-ı Kerim tilavetin ardında Siirt İl Müftüsü Vahap kapıcıoğlu, selamlama konuşmasında paylaşmanın önemine dikkat çekti.

Müftü kapıcıoğlu, “toplumların huzurlu ve mutlu olmalarında en büyük etkenin paylaşmak olduğunu, Diyanet işleri başkanlığımız tarafından düzenlenen vekalet yolu ile kurban kampanyasına imkanı olan kardeşlerimizin paylaşmaya önem vermeleri önemli bir haslet ve örnek bir davranıştır .’’dedi.

Toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başlanlığı Din İşleri Yüksek Kurul uzmanı Davut Kaya, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa yürüttüğü Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’nun, bu yıl  deprem bölgesinde bulunan Kardeşlerimizin acılarını hafifletip bayram sevinçlerini çoğaltmanın gayreti içinde olacaklarını söyledi

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığının 1993 yılından günümüze kadar vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlediğini hatırlatan Kaya, "Halkımızın Türkiye Diyanet Vakfına olan teveccühü yıldan yıla arttı. Başkanlığımız ve Vakfımız; samimiyet, güvenirlilik ve birleştiricilik ilkeleriyle halkımızın emanet ettiği kurbanları yurt içinde ve yurt dışında din, dil ve ırk ayrımı yapmadan o ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı." dedi.

Vekaletle kurban organizasyonlarının son derece hassas ve şeffaf şekilde yürütüldüğünü ifade  eden Kaya, deprem bölgesine dikkati çekerek şunları kaydetti; "Mağdur olan kardeşlerimizin acılarını hafifletip bayram sevinçlerini çoğaltmanın gayreti içinde olacağız. Bununla birlikte ülkemizin diğer bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ve bütün dünyadaki mazlum, mağdur ve muhtaçlara da milletimizin iyilik elini uzatmaya devam edeceğiz"

Düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, İl Müftü Yardımcıları Muhammed Özdemir, İbrahim Ensari, Ayser Şenyiğit, İlçe müftüleri, Şube müdürleri, Vaizler, Din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi