Tekirdağ Müftülüğü Camiler Ve Din Hizmetlerine Adanmış...

Tekirdağ Müftülüğü Camiler Ve Din Hizmetlerine Adanmış ömürler Paneli Yapıldı.

camiler ve din hizmetlerine adanmış ömürler paneli yapıldı.

12 Ekim 2018 - 13:56

05.10.2018 CAMİLER VE DİN HİZMETLERİNE ADANMIŞ ÖMÜRLER PANELİ YAPILDI.

2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda “Camiler ve Din Hizmetlerine Adanmış Ömürler” paneli yapıldı. Panele Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, kurum amirleri, İlçe Müftüleri, Tekirdağ genelinde görev yapan din görevlileri ile Kur’an Kursu Öğreticileri ve İlahiyat Fakültesi öğrencileri katıldı.

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü Çiftlikönü Camii İmam-Hatibi Erdoğan Demirel’in Aşr-ı Şerif tilavetinin ardından mikrofona davet edilen İl Müftüsü İsmail İpek, açılış konuşması yaptı. Daha sonra sırasıyla Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, birer selamlama konuşması yaptılar.

Moderatörlüğünü Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek’in yaptığı panelde İl Müftü Yardımcısı Dr. Hızır Yağcı “Din Görevlisinin Toplumu İnşa Etmedeki Rolü” konusunu, Tekirdağ Diyanet Eğitim Merkezi Müdür Vekili Abdullah Arslan “Din Hizmetlerine Adanmış Ömürler” konusunu, Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü Vaizi Hüseyin Öresin “Toplum Rehberliği Yönüyle Camiler” konusunu ve Çorlu İlçe Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticisi Ruhan Mermi “Etkin Din Hizmeti” konusunu anlattı.

2018 yılında çeşitli dini ve sosyal hizmet alanlarında başarılı çalışmalar gerçekleştiren din görevlilerinin Tekirdağ Valiliği tarafından Başarı Belgesi ile taltif edilmesi kapsamında söz konusu personele  Başarı Belgeleri Vali Yardımcısı, Büyükşehir Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, Kaymakam ve İl Müftüsü tarafından takdim edildi. 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında Kur’an Kurslarında Okuyan 18 Yaş Altı Öğrenciler Arasında Yapılan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali’nde Türkiye 2’si seçilen Çorlu İlçe Müftülüğü Şehit Ali Alıtkan Kur’an Kursu Öğrencisi Şevval Çolak’a çeşitli hediyeler verildi.

Program, aşure ikramı ile son buldu.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı