Tekirdağ’da, Berat Kandili Dualarla Idrak Edildi

Tekirdağ'da, Berat Kandili Dualarla Idrak Edildi

tekirdağ'da, berat kandili dualarla idrak edildi

26 Şubat 2024 - 00:30

Tekirdağlı vatandaşlar il geneli tüm camilerde Berat kandilini coşkuyla idrak etti. Merkez ilçe Süleymanpaşada ‘‘Berat Kandil Özel Programı’’, akşam namazından sonra Rüstempaşa Camii ve yatsı namazından sonra Orta Cami'nde icra edildi.

Rüstempaşa Cami'nde akşam namazından sonra, İlçe Müftüsü Selami Sayın'ın vaazı ile başlayan program, yatsı namazından sonra Orta Cami'nde din görevlileri tarafından Kur'an Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

Müftü Sayın; gecenin anlam ve önemini belirten konuşmasında ‘bu gece mübarek üç ayların sonuncusu, her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı şerife adım adım yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandilini idrak ediyoruz. Bu gece affedilmeyecek insanlardan bahsedelim. Elmalılı Hamdi Yazır'ın tefsirinde; anne babasını incitenler, büyücüler, başkalarına kin besleyenler ve içki müptelaları hiç bırakmayan, hiç pişman olmayan ve hep devam edenlerdir. Aslında diğerlerine bakarsanız onlar da öyle, anne babasına evlatlık yapamamış, yapamamaya devam edenler, büyücülüğe devam edenler, başkalarına kin beslemeye devam edenler..

Kıymetli Müslümanlar, bir şeyin kıymet bulabilmesi için devamlılık çok önemlidir.  Cömertsek cömert olmaya devam edeceğiz, ahlaklıysak ahlaklı olmaya, ibadetlerimizi yapıyorsak sürekli yapmaya devam edeceğiz. Ölüm gelinceye kadar, can bedenden çıkıncaya kadar; ibadetlerimize, hayır hasenatlarımıza, Rabbimize kulluğumuza, Hz. Muhammed'in (s.a.v) ümmeti olmaya devam edeceğiz ve ümmetlik şuurunu arttırmaya çalışacağız’ dedi

Müftü Sayın konuşmasının ardından; Gazze'deki, Filistin'deki, Doğu Türkistan'daki ve zulüm gören bütün kardeşlerimizin zafer kazanması için dua etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri