Tekirdağ’da On Kıta Bir Vatan Ilelebet Istiklal Temalı Resim Ve...

Tekirdağ'da On Kıta Bir Vatan Ilelebet Istiklal Temalı Resim Ve Kompozisyon Yarışması Yapıldı.

on kıta bir vatan ilelebet istiklal temalı resim ve kompozisyon yarışması yapıldı.

16 Mart 2021 - 00:30

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından,  Başkanlığımızca geleceğimizin teminatı genç nesillerin İstiklal Marşı'nı daha iyi anlamaları, Milli Şairimizi daha iyi tanımaları, gençlerimiz arasında bir farkındalık oluşturulması ve Başkanlığımızın gençlik çalışmalarına ivme kazandırılması amacıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal Temalı Resim ve Kompozisyon Yarışması” düzenlendi.

İl Müftü Yardımcısı Yusuf Bektaş başkanlığında teşekkül eden Değerlendirme Kurulu’nda Vaiz Dr. Fatma Solaker, Vaiz Fatih Osmanoğlu, Şube Müdürü Raşit Bayraktar, Görsel Sanatlar Öğretmeni Bedriye Moralar ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Abdullah Orta, kurul üyesi olarak yer aldı. Kurul üyeleri 11 Mart 2021 Perşembe günü İl Müftülüğü Toplantı Salonunda toplanarak eserleri değerlendirdiler.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde “Kompozisyon” kategorisinde Muratlı ilçesinden Nur Feyza Pekpak birinci, Hayrabolu ilçesinden Dilara Çelik ikinci, Çorlu ilçesinden Amine Karaca ise üçüncü oldu.

“Resim” kategorisinde ise Hayrabolu ilçesinden Elif Emiroğlu birinci, Çorlu ilçesinden Elif Şahin ikinci, Malkara ilçesinden Zeynep Asya Özer ise üçüncü oldu.

Her iki kategoride dereceye giren ilk üç öğrencimiz İl Müftülüğü tarafından, yarışmaya katılan diğer öğrenciler ise İlçe Müftülüklerimiz tarafından ileri bir tarihte çeşitli ödüllerle ödüllendirilecektir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...