Tokat’da Almus’ta Hafızlara Icazet Merasimi Yapıldı

Tokat'da Almus’ta Hafızlara Icazet Merasimi Yapıldı

almus’ta hafızlara icazet merasimi yapıldı

30 Eylül 2021 - 00:30

ALMUS’TA HAFIZLARA İCAZET MERASİMİ YAPILDI

Tokat İl Müftülüğü tarafından, Almus Fatımatü'z-Zehra Kız Kur'an Kursu ve Aliyyü'l-Mürteza Erkek Kur’an Kursunda hafızlık eğitimlerini tamamlayarak girmiş oldukları sınavda başarılı olan genç hafızlara belgelerini teslim etmek amacıyla Fatımatü’z-Zehra Kız Kuran Kursu konferans salonunda “Hafızlık İcazet Merasimi” gerçekleştirildi.

Düzenlenen merasime, Tokat Valisi Dr.Ozan BALCI, Av. Yusuf Beyazıt, Av. Mustafa Arslan, Ak Parti İl Bşk.Cüneyt Aldemir ile İl ve merkez ilçe yönetimi, İlçe Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Bşk. Hafız Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Gn. Müdürü Kadir Dinç,Tokat Belediye Bşk.Av. Eyüp Eroğlu ve Almus Belediye Bşk. Bekir Özer, Erbaa Belediye Bşk. Ertuğrul Karagöl, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, kurum ve kuruluşlarımızın il ve ilçe temsilcileri, STK'ların il ve ilçe temsilcileri, MÜSİAD il temsilcileri, Vesile İlim ve Hayrat Vakfı Yöneticileri ile hafızlarımızın aileleri ve halkımız katıldı.

Program Ünye Döşemedibi Mahallesi Camii İmam Hatibi Süleyman Semşek ve İstanbul Hürrem Çavuş Camii Müezzin-Kayyımı Bilal Al’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hamdi Güler, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Almus Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan'ın selamlama ve hoş geldiniz konuşmasından sonra Eğitim Hizmetleri Gn.Müdürü Kadir Dinç beyin “Hafızlığın ehemmiyeti ve muhafaza edilmesi” konusundaki konuşmalarının ardından Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Bşk. Hafız Osman Şahin'in Kur'an tilavetiyle devam etti. Hafızlık belgesini almaya hak kazanan genç hafızların Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Öğretim Görevlisi Yunus Yalçın'ın örnek okuyuş ve duasının ardından 31 hâfize kızımıza taç giydirme töreni ile 5 hafızımıza icazet belgeleri ve hediyelerin takdimi yapıldı.

İl Müftüsü Abdullah Pamuklu programda yapmış olduğu konuşmada: “ Hafızlık, Allah-u Teala’nın insana verdiği en büyük nimetlerden bir tanesidir. Kur’anın tamamını akla yerleştirmek, kalbe nakşetmektir, canlı bir mushaf haline gelmektir. Kur’an, hakkı, hakikati, ilmi, irfanı, edebi, hikmeti, adaleti, merhameti, ahde vefayı, iyi kul olmayı öğretir. Bizler Kur’an-ı Kerim’e ne kadar değer verirsek, Allah katında değerimiz de o kadar artacaktır. Kur’ansız hayatların ne durumda olduğunu televizyonlarda, çevremizde görüyoruz. Günümüzde yaşanan stres, bunalımların en büyük sebebi Kur’an-ı Kerimi okumamak, ondan uzaklaşmaktan kaynaklanmaktadır. Bu problemin çözümü için her mümin Kur’an okumayı öğrenmeli, her vaktinde Kur’an okumayı ihmal etmemelidir ki huzura kavuşsun. Rabbim ezberlediklerinizi hayatınıza tatbik etmeyi, daha nice başarılar elde etmeyi nasip eylesin. Başta aileleriniz olmak üzere, bu zamana kadar üzerilerinde büyük emekleri olan hafızlık hocalarımıza, sahne arkasında bulunan aşçısından temizlikçisine ve kursumuza her türlü maddi ve manevi desteğini esirgemeyen hayırsever iş adamı Hamdi Güler’e, hafızların yetişmesinde ve programın hazırlanmasında büyük emeği olan bütün personele teşekkür ediyorum. Ayrıca yoğun programları arasında bizlere vakit ayırıp davetimize iştirak eden Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç hocamıza ve tüm katılımcılarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

Katılımcılara yemek ikramının ardından Hz.Osman Camii’nde bulunan Sakal-ı Şerif ziyareti ile program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.