Tokat’da Evliliğe Ilk Adım Seminerleri Yapıldı

Tokat'da Evliliğe Ilk Adım Seminerleri Yapıldı

evliliğe ilk adım seminerleri yapıldı

08 Nisan 2022 - 02:31

EVLİLİĞE İLK ADIM SEMİNERLERİ YAPILDI

Kur'an ve Sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesine yönelik nişanlı veya yeni evli çiftlere “Evliliğe İlk Adım” seminerleri düzenlendi.

Müftülüğümüz, Aile ve Dini Rehberlik Merkezi tarafından gerçekleştirilen seminerlere katılan kursiyerlere katılım belgesi verildi. Belge töreninde konuşan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu; “Diyanet İşleri Başkanlığımız aileye yönelik bir dizi çalışmalar yürütmektedir. Aileye yönelik hizmetler kapsamında Müftülüğümüz bünyesinde Aile ve Dini Rehberlik Merkezi (ADRM) yer almaktadır.

İl Müftüsü PAMUKLU konuşmalarının devamında; “Kur’an-ı Kerimde “Allah’ın varlığının belgelerinden biri de, kendileriyle huzur bulasınız diye sizin için kendi cinsinizden eşler yaratıp, aranızda sevgi ve merhamet var etmesidir. Bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.” (Rûm, 30/21) buyrulmaktadır. Evliliklerini ayette buyrulan temeller üzerine inşa eden eşler, sadece bu dünyada değil, ahirette de huzur ve saadete kavuşacak, birbirlerini cennete taşıyacaklardır.

Geçinmek için eşler birbirlerine değer ve destek vermelidir. Sevgi, saygı ve muhabbetle davranmalıdır. Özellikle ailede helal lokma bilincine özen göstermelidir. Evlilikte bazen sorunlar olabilir. Ancak sorunlarıyla baş edebilen ve onları çözebilen aileler, mutlu olabilir” dedi.

Seminerde; “Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik”, “Nikah ve Sorumlulukları”, “Ailemin İletişim Dili”, “Ailede İffet ve Mahremiyet”, “Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun”, “Çocukla Şenlenen Yuvalar”, “Evlilikle Büyüyen Ailem”, “Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı” konularında toplam 8 saatlik dersler, ADRM Koordinatörü Kadir YÜCEL, Vaiz Gülay ÜREGEN ve Hatice KESKİN tarafından işlendi.

Katılımcılara seminer sonunda Başkanlığımız yayınlarından evlilik seti hediye edilerek seminerlere katılım belgeleri takdim edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...