Tokat’da "hediyem Kitap Olsun” Projesine Destek Için Kermes...

Tokat'da "hediyem Kitap Olsun” Projesine Destek Için Kermes Düzenlendi

"hediyem kitap olsun” projesine destek için kermes düzenlendi

25 Ekim 2022 - 00:30

"HEDİYEM KİTAP OLSUN” PROJESİNE DESTEK İÇİN KERMES DÜZENLENDİ

"Hediyem Kitap Olsun" projesi kapsamında Tokat İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Tokat KAGEM şubesi tarafından Tokat Belediyesi Sosyal Tesislerinde kermes düzenlendi.

Kermesin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu: "İslam, okumaya, ilme ve ilim öğretene büyük önem vermiştir. Okumak, insanın hayata bakış açısını zenginleştirmenin yegâne yoludur. İlk emri “Oku” olan kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah, “Oku! Senin Rabb’in en cömert olandır” (Alak,3) buyurmuştur. Bilginin, öğrenmenin, okumanın kaynağı olan kitabı daha çok kitleye ulaştırmak ve her bireyin kişisel gelişimine katkı sunmak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfımızın başlattığı “Hediyem Kitap Olsun” projesini destekliyoruz. Kermesten elde edilecek gelirlerle ilimizdeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hazırlanan dini yayınlar kitaplarından hediye etmeyi planlıyoruz .Bu vesileyle Kermese gerek yaptıkları yiyecek çeşitleri ve gerekse sundukları katkılarla destek veren Kur’an kursu hocalarımıza ve TDV gönüllülerine teşekkür ediyorum." dedi.

Yoğun katılımın olduğu kermes büyük ilgi gördü.

Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor