Tokat Il Müftüsü Abdullah Pamuklu’dan 15 Temmuz Mesajı

Tokat Il Müftüsü Abdullah Pamuklu’dan 15 Temmuz Mesajı

tokat il müftüsü abdullah pamuklu’dan 15 temmuz mesajı

15 Temmuz 2023 - 00:30


15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimi, ülkemizin maruz kaldığı büyük bir ihanetin yıl dönümüdür. Bu olayda, terör örgütü FETÖ'nün vatanımıza, birliğimize, istiklalimize ve değerlerimize yönelik saldırısı gözler önüne serilmiştir.

Aziz milletimiz, tarih boyunca birçok zorluğun üstesinden gelmiştir. 15 Temmuz'da da büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla, dinine, değerlerine, hürriyetine, bağımsızlığına ve hukukuna sahip çıkarak hain darbe girişimine karşı direniş göstermiştir. Bu direniş, Allah'ın yardımı, idarecilerimizin sağduyusu ve milletimizin cesaretiyle başarıya ulaşmıştır.

15 Temmuz aynı zamanda FETÖ terör örgütünün gerçek yüzünü ortaya çıkaran bir dönüm noktası olmuştur. Bu terör örgütü, dini, ahlaki ve ideolojik sapmalarla toplumu istismar etmekte ve zarar vermekteydi. Bu olay, İslam'ın doğru bir şekilde anlaşılmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. İslam'ın hakikatlerine ilişkin cehalet ve yanlış bilgi, bireysel ve toplumsal sorunlara yol açabilmektedir.
Bu bağlamda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklerimiz, toplumu ayrıştırmaya ve yanıltmaya yönelik yanlış bilgilere karşı mücadele etmekte ve milletimizin manevi hayatına doğru bir rehberlik yapmaktadır.

Bu vesileyle, 15 Temmuz'da canlarını feda eden şehitlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Aziz milletimizin gösterdiği cesaret ve direnişi gururla kutluyorum. Yüce Allah'tan, milletimizi her türlü fitne, tefrika, kötülük, ihanet, afet, musibet ve salgın hastalıklardan korumasını ve milletimizin daima birlik ve beraberlik içinde yaşamasını diliyorum.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.