Vanlı Hacılar Dualarla Uğurlandı

Vanlı Hacılar Dualarla Uğurlandı

vanlı hacılar dualarla uğurlandı

24 Haziran 2022 - 00:55

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle Suudi Arabistan’ın uyguladığı giriş çıkış yasağından dolayı gerçekleştirilemeyen hac ibadeti için iki yıl aradan sonra  hac ibadetlerini ifa etmek üzere hacı adayları Van il Müftülüğü tarafından düzenlenen törenle 22.06.2022 tarihinde kutsal topraklara uğurlandı.

2022 hac sezonu Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Vandan hacca gidecek olan ilk hacı kafilesi için düzenlenen uğurlama merasimine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Dr.Ozan Balcı İl jandarma Komutanı Sayın Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Sayın Atanur Aydın , Vali Yardımcıları kurum amirleri, Din Görevlileri, hacı adayları ve yakınları katıldı.
İl Müftülüğü tarafından Ferit Melen Hava Meydanında düzenlenen uğurlama töreninde Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Sayın Ömer Keskin Haccın fazileti ve ehemmiyetinden bahsederek.Bu meşakkatli yolculukta Sabr göstererek Vanımızı en güzel şekilde temsil etmenizi istiyorum dedi.
Uğurlama programında kısa bir konuşma yapan Vali Balcı , Allah yolculuklarınızı hayırlı etsin, kutsal topraklara güle güle gidin, güle güle gelin inşallah, Allah ibadetinizi kabul etsin. Bizler için Vanımız için ve milletimiz için Van Ailesi olarak Sizlerden bol bol dua bekliyoruz dedi.
Yapılan duanın ardından hacı adayları hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara uğurlandı.
Uğurlama programında hacı adayları ve yakınları vedalaşırken duygusal anlar yaşandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...