Vanlı Rahman’ın Misafirleri Yolculuğa Hazır

Vanlı Rahman'ın Misafirleri Yolculuğa Hazır

vanlı rahman'ın misafirleri yolculuğa hazır

22 Mayıs 2023 - 00:55

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2023 yılı hac organizasyonu kapsamında hacca gidecek hacı adaylarına yönelik hazırlık kursları gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Van İl Müftülüğünce merkez ilçelerdeki hacı adaylarına yönelik "Hac Eğitim Seminerleri" Van İl Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Seminerde konuşmacı olarak İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, İl Müftü Yardımcısı Melike Seyitoğlu Özkan, Hac ve Umre Şube Müdürü Mahmut Çakır ve Tuşba İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Eriş görev aldı.

400 Hacı Adayının katılımıyla 17-18 Mayıs Çarşamba ve Perşembe günü gerçekleşen seminerde konuşan İl Müftüsü Dr. Şık, hac ibadeti için bu yıl kurada ismi çıkıp, Rahman'ın misafirleri olacak olan hacı adaylarını tebrik ederek, sağ salim gidip dönmeleri temennisinde bulundu.

Hac yolculuğunun müminler için özlemlerin en büyüğü, kavuşmaların en heyecanlısı ve yolculukların en hayırlısı olduğunu söyleyen Müftü Şık; "Yüce Allah yolculuğunuzu mübarek kılsın. Böylesi bir imkânı bahşettiğinden dolayı yüceler yücesi Mevlamıza hamd-u senalar olsun. Sizler orada dualarınızın kabulü için döneceksiniz, günahlarınızın affı için döneceksiniz, daha fazla Allah'a yakın olabilmek için koştukça koşacaksınız. Ben şimdiden hacca gidecek hacı adaylarımızın makbul ve mebrûr bir hac yapmalarını, gidemeyip bekleyen kardeşlerimizin de en kısa zamanda gitmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Seminerin ardından tüm Hacı adaylarına Menenjit aşısı yapıldı.

Adayların büyük ilgi gösterdiği seminer de bazı hacı adayları gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Program soru ve cevap faslının ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı