Yozgat’de Karaca: Zekat Zengin Ile Fakir Arasında Köprüdür

Yozgat'de Karaca: Zekat Zengin Ile Fakir Arasında Köprüdür

karaca: zekat zengin ile fakir arasında köprüdür

10 Mart 2022 - 03:19

İl-İlçe Müftülükleri, Vaizler, Zekat Koordinatörleri, Din görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik 2022 yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sayın Fatih Mehmet Karaca’nın sunumuyla gerçekleşti.

Bölge yatılı Kur’an Kursunda gerçekleştirilen Zekat Bilgilendirme Toplantısı üç otururum halinde düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, İl Müftümüz Ali Gülden’in açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Gülden; İlimizde başkanlığımızın Zekat anlamında bizden beklediği faaliyetleri en üst seviyede icra etme gayreti içinde olacağız. Şunu biliyoruz ki Kur’anı Kerimde Namaz ibadeti ile Zekat ibadeti birçok ayette birlikte zikredilmiştir. Namaz ibadeti bedenimizin, ruhumuzun arınması açısından önem arz eder. Mali bir görev olan Zekat ise sahip olduğumuz dünyalıkların temizlenmesi anlamında önemli bir yere sahiptir. İki tarafta temiz olsun ki bütünsel bir temizlik sağlansın. Kur’anı Kerim bu iki vazifeyi birbirinin arkasına ekleyerek sık sık bize hatırlatma da bulunmaktadır dedi.

Başkanlığımızın hazırladığı tanıtım videosunun ardından konferansını gerçekleştiren Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca; Ramazanın gölgesini üzerimizde hissetmeye başladığımız şu günlerde çok önemli çok kıymetli bir hedef uğruna bir araya geldik. İslamın beş şartından biri olan Zekat ibadetinin bütün Türkiye genelinde daha iyi bilinmesi anlaşılması, anlatılması ve zekat ibadeti kapsamında Türkiye çapında bir farkındalık oluşturulması için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından toplantılar düzenlenmektedir dedi.

Karaca; Halkımıza İslam esaslarının tümünde rehberlik etmeye devam ediyoruz. Bu hizmetlerimizden biri de zekattır. Zekatın kişinin keyfiyetine bırakılmadığı, Zekatın zengin ile fakir arasında köprü olduğu, imkan ve nimetleri ihtiyacı olan kişilerle paylaşmak gerektiğini ifade etti. Bu vesile ile Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığı kurulduğunu bu sayede halkımızın emanetlerini amacına en uygun şekilde yerine ulaştırmamızın daha da hızlanacaktır dedi.

Başkanlığımızın Yurt içinde ve Yurt dışında Zekat ile ilgili yaptığı faaliyetlere değinen Karaca, bu faaliyetlerle ülke içinde ve dışında bir çok insanın hayır duasını aldığımıza dikkat çekti. Vatandaşlarımızın her türlü maddi birikimleri için zekat miktarlarını hesaplayabilecekleri, hem bilgisayar üzerinden hem de cep telefonlarından rahatça kullanabilecekleri ‘Zekat Hesaplama’ programı kurulduğunu ve bunları indirip kullanmaya davet etti.

Konferansın akabinde İl Müftümüz Gülden, Karaca’ya tüm görevliler adına teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.