Elazig’da “çağdaş Iktisadi Problemlere Islami Bakış”...

Elazig'da “çağdaş Iktisadi Problemlere Islami Bakış” Konulu Konferans Düzenlendi

“çağdaş iktisadi problemlere islami bakış” konulu konferans düzenlendi

21 Mayıs 2022 - 12:50

Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Çağdaş İktisadi Problemlere İslami Bakış” konulu konferansa Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Veysel Özdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan , İl Müftüsü Selami Aydın, Sivil Toplum Kuruluşları, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program sunuculuğunu Şube Müdürü Ali Gün’ün yaptığı program Müftü Yardımcısı Özer Cömert’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İstanbul Üniversitesi İslam İktisadı ve Finansı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Bayındır Konferanslarında:

Bakara 275. Ayet ve devamında Faizcilik yapanlar Kıyamda duramazlar. Ancak şeytanın musallat olup aklını çalıp sersemleştirdiği kişinin yalpaladığı gibi sürekli yalpalananlar dik duramazlar. Nisa süresi 5. Ayet-i Kerime’de Allah’ın sizin için Kıyam aracı olarak vermiş olduğu malı, mülkü, serveti akla ermezlere teslim etmeyin diyor. Demek ki mal, mülk, servet, para, varlık bir kıyam aracıdır.

“İmam Şafi’nin bir sözü var. Diyor ki Kur’an-ı Kerim’de bir ayet var ki o ayeti kerime olduğu sürece eğer Kur’an-ı Kerim’de başka hiçbir ayet olmasaydı, Peygamberimizin başka hiçbir hadisi olmasaydı dahil insan oğlunun iktisadi hayatı için bütün kuralları içinde barındırırdı ve yeterlidir. Bu ayet; Nisa suresi 29. Ayeti kerime. Bugün ki sohbetimizin zeminini bu Ayet-i Kerime’ye koyacağım. Allah’u Teala buyuruyor ki ‘Ey müminler varlıklarınızı aranızda batıl yollarla alıp vermeyin. Karşılıklı rızaya dayalı ticaret yoluyla olsun.’ Şimdi batıl yollar nedir? Ya Rabbi diye Kur’an-ı Kerim’e sorduğumuz zaman Nisa süresi 160.161. Ayet-i Kerime’de Allah Teala buyuruyor ki; “Yahudileri yapmış oldukları yanlışlıklar, zulümler, insanları Allah’ın yolundan saptırmaları artı faizcilik yaparak insanların mallarını batıl yollarla yemeleri sebebiyle onları cezalandırdım” diyor. Demek ki batıl yöntemlerden biri faizcilikmiş bir diğeri; hırsızlık, rüşvet, ölçü tartıda hilecilik, din sömürüsü. Birçok ilim adamları ve birçok din adamları insanların mallarını batıl yollardan yerler ve insanları Allah yolundan saptırırlar. Dolayısıyla bu konulara çok dikkatli olmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

Program İl Müftüsü Selami Aydın’ın Prof. Dr. Servet Bayındır’a filografi sanatı ay yıldızlı bayrak hediye ettikten sonra sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma...