Giresun’da Bu Birlikteliğimize Melekler Bile Gıpta Ediyor

Giresun'da Bu Birlikteliğimize Melekler Bile Gıpta Ediyor

bu birlikteliğimize melekler bile gıpta ediyor

12 Ağustos 2022 - 14:00

İl Müftümüz Ramazan Topcan Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirilen programa katılarak birlik mesajı verdi.

Dereli ilçesinde, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Cemevi ile İlçe Müftülüğünce Kerbela’yı Anma Programı düzenlendi. Sütlüce Mahallesi'nde cemevine ait alanda yapılan programda, Kur'an-ı Kerim’den ayetler okundu, dualar edildi, aşure ikramı yapıldı.

Programa katılan Vali Enver Ünlü, Kerbela'nın, 14 asırdan beri yeryüzünde yaşayan tüm Müslümanların ortak matemi olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımız koordinesinde Türkiye'deki tüm cemevlerinin ihtiyaçları tespit ediliyor ve bu ihtiyaçların, sorunların çözülmesine gayret gösteriliyor. Kudretli devletimizin tüm imkanları her zaman sizlerle, bundan hiç şüpheniz olmasın. Ne zaman bir derdiniz, sıkıntınız olursa vatandaş odaklı hizmet felsefemiz kapsamında daima emrinizdeyiz." dedi.

İl Müftümüz Ramazan Topcan ise Muharrem ayı, Aşure Günü ve Kerbela’nın bütün inananlar için önemli duygular ifade ettiğini belirterek, "Bugün bu birlikteliğimize insanlar değil melekler bile gıpta ediyor. Canlarım! Muharebe meydanlarında kaybetmedik ama masa başlarında sen, ben olarak kaybettik, ayrı gayrı olmakla kaybettik. Hz. Hüseyin Efendimize yapılan zulmün yasını tutmak ne kadar muhterem bir davranış ise bütün bu olayları birlik ve dirliğimize vesile etmek de o kadar saygın bir davranıştır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından geleceğe nefes olacak fidanlar toprakla buluşturuldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...