Giresun’da Camilerimizi Hazır Halde Vatandaşlarımızın...

Giresun'da Camilerimizi Hazır Halde Vatandaşlarımızın Hizmetine Sunalım 

camilerimizi hazır halde vatandaşlarımızın hizmetine sunalım 

29 Mart 2022 - 14:00

Mart ayı  İlçe Müftüler toplantısı Bulancak  İlçe Müftülüğünün ev sahipliğinde yapıldı. 
İl Müftümüz  Ramazan TOPCAN hocamızın başkanlığında gerçekleşen toplantıya; İl Müftü Yardımcısı Yusuf GENÇ, Şube Müdürü İsmail AYDIN ve İlçe Müftülerimiz katıldı.

Toplantıda konuşan İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, Ankara’da yapılan toplantı hakkında şu bilgileri verdi, “Kardeşlerim! Hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. 
Bugüne kadar hak ve hakikat davasında hizmeti olmuş dar-ı bekaya göçen değerli büyüklerimizi rahmet ve dualarla  anıyor, hayatta olanlara sağlık ve afiyetler diliyorum. Siz değerli yol arkadaşlarımı da hizmet ve faaliyetlerinizden dolayı kutluyor, tebrik ediyorum. 

Kardeşlerim!  Malum geçen hafta Ankara’da toplantıda idik. Muhterem Başkanımızın sizlere ve değerli arkadaşlarımıza selamlarını getirdim. Vakıf hizmetlerinin yanı sıra idari hizmetlerin de istişare edilme imkanını bulduğumuz toplantıda ana konu; Zekat ibadeti oldu. Peşinen söylemek isterim ki çok ama çok çalışmalıyız. Saha elimizde olmalıdır. Kurban ibadetindeki gayretlerinizi Zekat ibadetinde de bekliyorum. Zekat hak sahiplerine ulaşsın diye çalışmalıyız. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma bilincimizi canlı tutacak, kardeşlik duygularının güçlenmesine sebep olacak zekat ibadetini iyi anlatmalıyız. Bunda da başarmalıyız inşaallah.

Kardeşlerim! Önümüzde mübarek Ramazan-ı Şerif ayı var. Camilerimizi hazır halde vatandaşlarımızın hizmetine sunalım. Kadın-Erkek Mukabele, vaaz ve irşat programları,  takrir ders programlarını takip edelim. İtikaf ve Sakal-ı Şerifler için tedbirlerimizi alalım. Ezanlar ve teravih namazları  konusunda dikkatli olalım. Görevli arkadaşlarımızı daha dikkatli olmaları konusunda uyaralım. Aksaklıklara sebep olan etkenlere zamanında müdahil olalım.  Programlarımızdan  vatandaşlarımızı  bilgilendirelim.''

Toplantının devam eden bölümünde  gündem konularının  okunmasının ardından  İl ve İlçelerde Ramazan ayı nedeni ile planlanan ve yapılacak olan  çalışmaların genel değerlendirilmesi, zekat ibadeti ile ilgili konular, vakıf hizmetleri alanında yürütülen çalışmalar vb. hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.
Toplantı, değerlendirme ve istişarelerin ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma...