Giresun’da çok çalışmak Yetmez Akıllı çalışmalıyız

Giresun'da çok çalışmak Yetmez Akıllı çalışmalıyız

çok çalışmak yetmez akıllı çalışmalıyız

17 Ocak 2023 - 14:00

Her ay düzenli olarak ayrı bir ilçede gerçekleştirilen İlçe Müftüleri toplantısı, İl Müftümüz Ramazan TOPCAN başkanlığında Espiye İlçe Müftülüğümüzün ev sahipliğinde gerçekleşti.
Toplantıda, Müftülüklerce yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesinin sağlanması, mevzuatla ilgili genel konuların istişare edilmesi, hizmetlerde metot ve görüş birliğinin sağlanması, vaaz, irşat ve rehberlik faaliyetlerinin düzenlenmesiyle camilerde yapılacak programlarla ilgili görüş alışverişin de bulunuldu. 
Toplantıda konuşan İl Müftümüz Ramazan TOPCAN; “Kardeşlerim! 2023 yılının ilk toplantısını yapıyoruz. Hayırlı ve mübarek olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bu güne kadar Din, Diyanet hizmetlerimizde öncü değerli büyüklerimi bu vesile rahmet ve dualarla yâd ediyor, hayatta olanlara sağlık ve afiyetler diliyorum. 
Kardeşlerim! Yeni bir zaman, yeni bir heyecan. Çalışma planlarımızı yaptık hamd olsun. Çalışmamak için, koşmamak için hiçbir nedenimiz yok. Bu millete hizmet şereftir. Son nefesimize kadar inşaallah. Nefesimiz kesilinceye kadar inşaallah. 
Milletin emaneti boynumuzdadır. Duydum ki şehrimizde İncil dağıtılıyor. Adamlardaki cesarete bakar mısınız? Müslüman mahallesinde salyangoz satılıyor.  Biz kendi adamımızın kapısını çalıp halhatır edemezsek ekmek bize helal olmaz. Şehidimiz incinir, Gazimiz incinir. Vatandaşımızın kapısını çalmak için çok nedenlerimiz var artık. Her eve dergilerimiz girsin istiyorum. Bizi camilerde dinleyemeyen dergilerimizi okusun, televizyonumuzu seyretsin.  Her eve takvimimiz girsin istiyorum. Bu sıradan bir zaman belirleyen bir şey değil, bu aynI zamanda bir kitaptır. 
Kardeşlerim! Çok çalışmak yetmez akıllı çalışmalıyız. Çalışmalarımızda birbirlerimizin tecrübesinden istifade edelim. İşlerimizde hatalardan arınmak için istişareler edelim. Birbirlerimizi İlçelerimize davet edelim, personelimizle buluşturalım.
Kardeşlerim! Sizler başta olmak üzere Müezzininden İmamına, idari hizmetlerde çalışanından eğitim hizmetlerine Müftülük ailemizin her bir ferdinin desteği, gayreti ve özverisi olmadan başarılı olmamız, arzu ettiğimiz hedeflere ulaşmamız mümkün değil. O nedenle görüş ve önerileriniz benim için son derece önemli. Her birerlerinizden neler yapalım, neler yapmalıyız konusunda tekliflerinizi bekliyorum. İstiyorum ki başarmak için gündüzümüzü gecemize katalım.”  dedi.
Toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip Okulları Arası "genç Muhafızlar Hafızlık Bölge Yarışması" ödül Törenine Katıltı.
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip...