Giresun’da Deprem şehitleri Dualarla Anıldı

Giresun'da Deprem şehitleri Dualarla Anıldı

deprem şehitleri dualarla anıldı

05 Mart 2023 - 14:00

Piraziz’de düzenlenen programda, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için dua edildi.

Giresun İl Müftülüğünce ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler ve yaşamını yitirenler için ‘Deprem Şehitlerini Anma Programı ve Kur’an Ziyafeti’ düzenlendi.

Piraziz Merkez Camii’nde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Din görevlilerince kasideler, salavatlar ve tesbihatlar okundu. Cami cemaati ellerini semaya açarak yapılan dualara eşlik etti.

Programa katılan İl Müftümüz Ramazan Topcan, Allah'tan, evleri yıkılan, yuvaları dağılan, yakınları vefat edenlere sabır ve metanet ihsan eylemesini diledi.

Hayatını kaybeden deprem şehitleri için Allah'tan af dileyen İl Müftümüz Topcan, "Millet olarak deprem gerçeğiyle bir kez daha karşılaştık. Vefat eden kardeşlerimiz var. Göçük altında kalan kardeşlerimiz var. Şifa bekleyen kardeşlerimiz var. Ahirete irtihal eden kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabr-ı cemil, aziz milletimize başsağlığı diliyorum.

Yüce Rabbimizden, deprem bölgesinde canla başla gayret gösteren askerimize, polisimize, sağlık görevlilerimize, din görevlisi hocalarımıza, kurtarma gönüllülerimize, bütün kardeşlerimize güç ve kuvvet vermesini niyaz ediyorum." dedi.

KUR’AN İNSANI İNŞA EDEN HAYATIN ÖZNE KİTABIDIR

İnsanı anlamlandıran en yüce değerin Kur’an-ı Kerim olduğunu vurgulayan İl Müftümüz Topcan, “Kardeşlerim! Kur’an, insanı inşa eden hayatın özne kitabıdır. O; olmazsa insan ruhu alınmış ceset gibidir. O; hayattır, O; candır. O; insanı anlamlandıran kitaptır. Bunun için Kur’an’ın lafzı ile buluşmak yetmez manası ile de buluşmalıyız.

Kardeşlerim! Hafız olmak başka bir şey, muhafız olmak başka bir şey. Biz Kur’an’ın hafızı olduğumuz kadar muhafızı da olmalıyız. Bunun için Kur’an’ın manası öncelenmelidir. Kardeşlerim! Kur’an’ı kıraat etmekle, tilavet etmek, telaffuz etmek farklı şeylerdir. Tıpkı Kur’an’la Mushaf’ın farklı şeyler olduğu gibi.

Kardeşlerim! İl Müftülüğümüz tarafından yürütülen ve takriben 2 yaşında olan; ‘Kur’an-ı Kerim Ziyafeti’ programlarımızın temel amacı işte budur. İnsanı Rabbi ile buluşturmak, insanı insanla buluşturmaktır. Arada var olan dargınlıkları kaldırmaktır. Sen, ben değil biz olmaktır. Bugün burada gösterdiğiniz muhabbetiniz bunun ispatı oldu. Müftü bey hocam başta olmak üzere okuyucu hocalarıma ve siz değerli dostlarımıza bir kere daha teşekkür ediyorum, Rabbim razı olsun” diye konuştu.

Programa Piraziz İlçe Müftüsü Haydar Bektaşoğlu, din görevlileri Emin Aydın, Nurullah Uzun, Metin Aktaş, Rıdvan Oral ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.