Giresun’da O, Bulunduğu Yeri Güzelleştiren Bir Kitaptır

Giresun'da O, Bulunduğu Yeri Güzelleştiren Bir Kitaptır

o, bulunduğu yeri güzelleştiren bir kitaptır

31 Mart 2023 - 14:00

İl Müftülüğünce Ramazan ayında Kur’an ziyafetini doyasıya yaşatmak amacıyla birçok program düzenleniyor.

İl Müftülüğü, her ay farklı bir ilçede "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve Dua Programı" düzenliyor.

Bu kapsamda Espiye Merkez Camii’nde, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen programda Kur’an nidaları yükseldi.

Kur’an-ı Kerim eğitiminin yaygınlaştırılması, Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesi ve güzel okunmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen programda din görevlileri Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu. Giresun Merkez’den Hacı Miktat Camii İmam Hatibi Osman Öztürk, Espiye’den Mescid-i Aksa Camii İmam Hatibi Muhammet Ali Işık, Keşap’tan Baytemür Mescidi İmam Hatibi Recep Cazır ve Tirebolu’dan Dokuzkonak Köyü Camii İmam Hatibi Emirhan Coşkun Kur’an-ı Kerim’den aşırlar okudu.

Programda cemaate hitap eden İl Müftümüz Ramazan Topcan, “Kardeşlerim! Kur’an, rahmettir, berekettir. Kur’an’ın olduğu yerde kavga yok, gürültü yok, patırtı yok. O, bulunduğu yeri güzelleştiren bir kitaptır. O, okunması sevap, dinlenmesi sevap hatta açıp yüzüne bakmanın bile sevap olduğu bir kitaptır.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in dokunduğu gönüllere ve zihinlere değer kattığını vurgulayan İl Müftümüz Topcan, “Kur’an’dır insana paye veren kitap. Zira Kur’an-ı Kerim, Resulullah (s.a.s.) Efendimize indi, O’nu geçmiş tüm 'Nebilerin Efendisi' yaptı. Ramazan ayına indi, Ramazan ayını 12 ayın en mübarek ayı, ayların sultanı yaptı. Geceye indi, geceyi Kadir gecesi yaptı. Yetmedi O’nu bin aydan daha üstün hale dönüştürdü. Şimdi sormak isterim aynı Kitap sana ve bana inecek olsa bizi yeryüzüne sultan, yeryüzüne efendi etmez mi?” diye konuştu.

İl Müftümüz Topcan’ın hitabının ardından eller semaya kaldırılarak dualar edildi.

Programa, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Tirebolu İlçe Müftüsü İdris Başkıran, Yağlıdere İlçe Müftüsü Abdullah Bal, vaizler, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Antalya'da Il Müftüsü Yalçınkaya, Yuva'da Hıdırellez Etkinliğine Katıldı.
Antalya'da Il Müftüsü Yalçınkaya, Yuva'da Hıdırellez...