Giresun’da Yediden Yetmişe Değil, Doğumdan ölüme Milletimizin...

Giresun'da Yediden Yetmişe Değil, Doğumdan ölüme Milletimizin Hizmetindeyiz

yediden yetmişe değil, doğumdan ölüme milletimizin hizmetindeyiz

23 Haziran 2022 - 14:00

İl Müftülüğümüz tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla Bulancak ve Piraziz İlçe Müftülükleri konferans salonlarında İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik  toplantı düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde her yıl olduğu gibi bu yıl da devam eden 2022  Yılı Kurban Organizasyonu kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Toplantılarda konuşan İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN;“ Kardeşlerim! Başkanlığımız, yediden yetmişe değil, doğumdan ölüme milletimizin hizmetinde bir kurumdur. Konuşmamın hemen başında ifade edeyim ki yaptığımız çalışmalarımız bir; Türkiye diyoruz vatan ve milletimizin onurunu incitmekten uzak olacak. İki; Diyanet diyoruz. Davranışlarımız, hareketlerimiz Başkanlığımızın çalışma ahlakına uyumlu olacak. Üç; Vakıf diyoruz. Çalışmalarımız vakıf ruhunu zedelemeyecek. Bizlere düşen milletimizin  güvenini zedeleyici tutum ve davranışlardan uzak kalmak, o güveni pekiştirmek ve daha da ileri noktalara taşımak için samimiyetle gayret etmektir. 

Kardeşlerim! Başkanlığımızın önemli çalışmalarının arefesinde bulunuyoruz. Bunlardan biri; Kurban ibadeti, ikincisi; Yaz Kur’an kursları, üçüncüsü de; Hediyem Kur’an Olsun Projesidir.
Görev mahallinizde herkesi bu güzel çalışmalarımızdan haberdar edin. İki kurban olanın birine mutlaka talip olalım. Kurban kestirme imkanı olmayan kardeşimiz, Nijer’li kardeşimizin elinde, evinde bulunduracağı Kur’an’ın sahibi olsun. Bir tane yavrumuzun başını okşasın.

Kardeşlerim! Projelerimizi, çalışmalarımızı bütün benliğimiz ile sahiplenmeliyiz. Milletin, ümmetin duasına talip olmalıyız. Duadan başka talebimiz olamaz. Milletimizin ayağını kaydırmak, başını eğdirmek isteyen hainler sizlerden, bizlerden daha akıllı değil. Bunlar sizin ve bizim gafletimizden istifade etmişlerdir. Onun için bir kere daha vicdanlarınıza sesleniyorum; sahada olmalıyız, derdimizi iyi anlatmalıyız. Kurban günü, kendimizi bir gün olsun Allah’a adayalım. Çalışmamız kardeşlerimiz için olsun. 
Biz sadece kardeşlerimize bir hisse kurban eti göndermiyoruz ayni zamanda deruni anlamları olan, hikmet yüklü mesajlarla iyiliklerimizi, kardeşliğimizi  takdim ediyoruz.” Dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...