Kırsehir’de Il Müftülüğümüzce Aşure Dağıtımı Yapıldı.

Kırsehir'de Il Müftülüğümüzce Aşure Dağıtımı Yapıldı.

il müftülüğümüzce aşure dağıtımı yapıldı.

09 Ağustos 2022 - 17:40


İl Müftülüğümüz tarafından, 08.08.2022 Pazartesi günü ikindi namazı öncesi okunan mevlid-i şerifin akabinde Ahi Evran Külliyesi'nde düzenlenen aşure etkinliğinde vatandaşlara aşure dağıtıldı.
Muharrem ayı dolayısıyla Valiliğimiz koordinesinde düzenlenen program ile ikindi namazı sonrası Ahi Evran Külliyesi'nde sayın Valimiz Hüdayar Mete Buhara okunan duanın ardından vatandaşlara aşure ikramında bulundu. İl Müftüsü Vekili Hacı Ahmet Başaran ve il protokolünün katıldığı programda çok sayıda vatandaşımıza İl Müftülüğümüzce hazırlanan aşure ikram edildi.
Düzenlenen programa sayın Valimiz Hüdayar Mete Buhara, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Nuri Araz ve diğer protokol üyeleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.
Vatandaşlarımız ikindi namazını kıldıktan sonra avluda kendilerine dağıtılan aşureleri yerken, etkinlik nedeni ile emeği geçenlere teşekkür etti.
İl Müftüsü Vekili Hacı Ahmet Başaran aşure ikramı sonrası vatandaşlara, muharrem ayının faziletinden, bereketinden faydalanmak için aşure dağıttıklarını söyledi.
“Aşurenin muharrem ayına has bir güzelliği olduğunu belirten Başaran, "Biz de bu güzel günde halkımızla buluşmayı planladık.  Rabbim etkinliğimizi hayırlara vesile eylesin. Böylece, birliğimize ve beraberliğimize katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz aşure dağıtımına katılan tüm halkımıza, hayırseverimize ve emeği geçen İl Müftülüğümüz personeline teşekkürlerimi sunuyorum. Allah onların hepsinden razı olsun.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...