Kuran Bülbülleri Van’da

kuran bülbülleri van’da

18 Kasım 2018 - 00:55

Mevlidi Nebi haftasının yaklaşması hasebiyle din hizmetlerinin aktif faaliyetleri ile farkındalık oluşturmak için Diyanet İşleri Başkanlığı dünya Kuran-ı Kerimi güzel okuma birincisi kurra hafızlarını ilimize gönderdi. 15.11.2018 tarihinde Van Müftülüğü, Abdülhakim Arvasi Eğitim Merkezi ev sahipliğinde hizmet içi eğitim öğrencileri, tashihi huruf öğrencileri ve Van protokolünün katılmış olduğu bir gece düzenlendi. Çok feyizli ve bereketli bir gece oldu, dinleyiciler mest oldular. 16.11.2018 (Cuma) tarihinde ise Eyüpsultan Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Metin ÇAKAR Ulu Camii’nde, Fatih Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Bünyamin TOPÇUOĞLU Hazreti Ömer Camii’nde ve Eminönü Yeni Cami İmam Hatibi Kurra Hafız Ferruh MUŞTUER ise yukarı Nurşin Camii’nde cemaate Kuran ziyafeti, Cuma hutbesi ve namaz kıldırdılar. Cami cemaati bu farklı etkinlikten dolayı memnun kaldılar, kuran bülbüllerinden etkilendiklerini belirterek bu etkinliklerin tekrar yapılmasını talep ettiler. Gelen misafirlerimiz aynı gün tekrar görev yerlerine geri döndüler.

Etkinlikle ilgili gazetecilere konuşan Van Müftüsü Nimetullah ARVAS, yarından itibaren Mevlid-i Nebi programlarının Türkiye'nin her tarafında başlayacağını belirtti. Rebiyülevvel ayı dolayısıyla Van'da bir takım faaliyet düzenleyeceklerini ifade eden ARVAS, "Bu faaliyetleri Kur'an ziyafeti ile başlatmayı uygun bulduk. Bu kapsamda dünyaca derece elde etmiş ülkemizin nadide kurra hafızlarını ilimizde ağırladık. Kur'an ziyafetini dün akşamdan itibaren başlattık. Bugün de 3 camimizde merkezi sistem üzerinden hocalarımız kürsüde bizlere Kur'an ziyafeti verdi" dedi.

Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...